Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020
x

Ο ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η Γερμανία προσπαθεί να ενσωματώσει πρόσφυγες και ο Ζ. Γκάμπριελ απηύθυνε κάλεσμα σε μεγάλες εταιρείες ώστε να τους προσλαμβάνουν στις τάξεις τους.

'Εκκληση στις 30 μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες της χώρας του ώστε να μιμηθούν το παράδειγμα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και να προσλάβουν περισσότερους πρόσφυγες απηύθυνε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Η Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών ενσωμάτωσης των προσφύγων και των μεταναστών στην Ευρώπη, μετά την άφιξη μόνο πέρυσι 1 και πλέον εκατομμυρίου ανθρώπων, κυρίως υπηκόων κρατών όπου μαίνονται ένοπλες συρράξεις, όπως η Συρία, το Ιράκ ή το Αφγανιστάν.

'Oπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, σε επιστολή του προς τους διευθύνοντες συμβούλους των τριάντα εταιρειών του δείκτη DAX, η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters σήμερα, ο Γκάμπριελ σημείωσε πως οι μεγάλες επιχειρήσεις μοιάζουν πολύ λιγότερο δεσμευμένες από τις χιλιάδες μικρομεσαίες εταιρείες, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, να προσλάβουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με μια έρευνα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, οι 30 εταιρείες του δείκτη DAX έχουν προσλάβει όλες μαζί μέχρι σήμερα 54 πρόσφυγες—οι 50 εκ των οποίων έχουν προσληφθεί από τη Deutsche Post, τα γερμανικά ταχυδρομεία.

Ο Γκάμπριελ, ο οποίος είναι επίσης αντικαγκελάριος και ηγέτης του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), επισήμανε ταυτόχρονα τις προσπάθειες που κάνουν πολλές εταιρείες μικρού και μεσαίου μεγέθους αλλά και το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο DIHK να οικοδομήσουν γέφυρες στην αγορά εργασίας.

«Αλλά χωρίς τις ναυαρχίδες της εταιρικής Γερμανίας, χωρίς εσάς, η γέφυρα δεν θα είναι ολόκληρη», ανέφερε ο Γκάμπριελ στην επιστολή του προς τους διευθύνοντες συμβούλους και πρόσθεσε ότι η ενσωμάτωση των προσφύγων και των μεταναστών είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μετά την επανένωση.

Η αγορά εργασίας της Γερμανίας βρίσκεται σε εξαιρετικά καλή κατάσταση. Η κυβέρνηση προσμένει ότι ο αριθμός των εχόντων εργασία θα καταρρίψει το ιστορικό υψηλό και θα φθάσει τα 43,5 εκατομμύρια πρόσωπα φέτος και τα σχεδόν 44 εκατομμύρια το 2017.

Το ποσοστό ανεργίας—6,1% τον Ιούνιο—βρίσκεται εξάλλου σε ιστορικό χαμηλό μετά την επανένωση (1990), πράγμα που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να βρουν και να προσλάβουν εξειδικευμένο προσωπικό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ