Τετάρτη 21 Απριλίου 2021
x

Ο ΕΟΦ ΔΙΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΥΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Η Επιτροπή επεξεργάζεται το ιστορικό της υπόθεσης του εμβολιασμού της 40χρονης νοσηλεύτριας και τα στοιχεία από τον κλινικοεργαστηριακό έλεγχο.

Η Ειδική Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, έχει αρχίσει ήδη να συλλέγει στοιχεία που αφορούν το περιστατικό της 40χρονης νοσηλεύτριας από το γενικό νοσοκομείο Κέρκυρας, η οποία μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού εμφάνισε παράλυση των κάτω άκρων.

Διαβάστε ακόμη: Κέρκυρα: Νοσηλεύτρια παρέλυσε αφού έκανε τη δεύτερη δόση εμβολίου

Η Επιτροπή επεξεργάζεται το ιστορικό της υπόθεσης και τα στοιχεία από τον κλινικοεργαστηριακό έλεγχο που διενεργείται προκειμένου, έχοντας όλα τα δεδομένα, να αποφανθεί αν ο εμβολιασμός σχετίζεται ή όχι με το σύμπτωμα το οποίο εμφάνισε η νοσηλεύτρια και με τη σειρά της να ενημερώσει την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Ο χρόνος που θα απαιτηθεί δεν είναι ακόμη γνωστός, καθώς είναι απαραίτητες ειδικές νευρολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Πάντως, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της έρευνας, έγινε απόψε γνωστό ότι η νοσηλεύτρια έχει ήδη αρχίσει να ανακτά μερικώς την κινητικότητα των κάτω άκρων της.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ