Κυριακή 31 Μαΐου 2020
x

Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης και αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Σχέσεων είναι ο αντικαταστάτης του Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης και αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Βαρουφάκης.

Ο κ. Τσακαλώτος θα ορκιστεί στις 20:00 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Υφυπουργός Οικονομικών φέρεται να αναλαμβάνει ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Το βιογραφικό το νέου ΥΠΟΙΚ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο του Kent και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το καλοκαίρι του 2010 είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι μέλος της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά στα πεδία της μακροοικονομίας, των οικονομικών της Ευρ. Ένωσης, της πολιτικής οικονομίας και της φιλοσοφίας των κοινωνικών επιστημών.

Το τελευταίο του βιβλίο στην ελληνική γλώσσα, μαζί με το Χρήστο Λάσκο, είναι το Χωρίς Επιστροφή: καπιταλιστικές κρίσεις, κοινωνικές ανάγκες, σοσιαλισμός (εκδόσεις ΚΨΜ).

Γεννήθηκε το 1960 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και είναι έγγαμος πατέρας τριών παιδιών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ