Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020
x

ΝΟΤΟΠΟΎΛΟΥ: ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ COVID ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΥΡΩ

Όσοι επαγγελματίες διέθεσαν τις τουριστικές τους μονάδες για την Covid-19, δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ, είπε η κ. Νοτοπούλου.

«Το Υπουργείο Τουρισμού στην προσπάθειά του να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει στον κόσμο του Τουρισμού με την ουσιαστική εγκατάλειψη των εργαζομένων και των επιχειρηματιών στο έλεος των συνεπειών της υγειονομικής πανδημίας και προσωπικά ο Υπουργός κ. Θεοχάρης, αποφάσισαν την παράταση της διάρκειας μίσθωσης τουριστικών καταλυμάτων και μονάδων καραντίνας Covid-19 που είχε συνάψει το Υπουργείο με αυτούς για ένα μήνα δηλαδή μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2020».

Τα παραπάνω δήλωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχετικά με την τροπολογία του Υπουργείου Τουρισμού που κατατέθηκε σήμερα και αφορά στην παράταση της διάρκειας μίσθωσης τουριστικών καταλυμάτων αναφοράς για τον Covid-19:

«Δεν θα διαφωνήσουμε για την πρωτοβουλία αυτή. Ωστόσο, είναι κοινοβουλευτικό μας καθήκον να υπενθυμίσουμε στον κ. Υπουργό πως μέχρι σήμερα όσοι επαγγελματίες ή ξενοδόχοι διέθεσαν τις τουριστικές τους μονάδες για να χρησιμοποιηθούν ως μονάδες καραντίνας Covid-19, δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ.

Αυτοί και το σύνολο των επαγγελματιών στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό παρέμειναν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού χωρίς ίχνος ελπίδας κρατικής ενίσχυσης, βλέποντας τις αφίξεις των αεροδρομίων να σημειώνουν το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Είναι όλοι όσοι εν τέλει προσμένουν από εσάς να είστε συνεπής τουλάχιστον σε όσα έχετε εξαγγείλει.
Σας ερωτούμε ευθέως κ. Θεοχάρη, εκτός από το να παρατείνετε τη μίσθωση σκοπεύετε να τους πληρώσετε κιόλας και πότε; Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια λέει ο λαός κ. Θεοχάρη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ