Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022
x

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΤΟ ΚΕΝΟ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο υπουργός παρουσιάζει μια ωραιοποιημένη εικόνα και φορτώνει τις ευθύνες του σε εξωγενείς παράγοντες

Απαντήσεις από τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, ζητά η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του κόμματος, Κατερίνα Νοτοπούλου. 'Οπως αναφέρει, ο υπουργός παρουσιάζει μια ωραιοποιημένη εικόνα και «με επιμονή φορτώνει τις ευθύνες του σε εξωγενείς παράγοντες».

Η δήλωση της Κατερίνας Νοτοπούλου

«Το Υπουργείο Τουρισμού δεν απαντά στα πραγματικά ερωτήματα και τις αγωνίες των επιχειρηματιών και των εργαζομένων του κλάδου.

Αντίθετα προσπαθεί κατ' εξακολούθηση και με επίμονη να φορτώνει τις ευθύνες του σε «εξωγενείς παράγοντες», να παρουσιάζει μια ωραιοποιημένη εικόνα και να διαστρεβλώνει την αλήθεια των επιχειρημάτων μας, όπως ακριβώς τα εκθέσαμε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής

Ζητάμε από τον κ.Κικίλια να μας απαντήσει για:

- Την απώλεια 32.000 θέσεων εργασίας, 75% εκ των οποίων στον τουρισμό.

- Την απώλεια 12% σε καταλύματα

- Τους σκανδαλώδεις χειρισμούς σε πλουτοπαραγωγικούς τουριστικούς πόρους, όπως το ναυάγιο της Ζακύνθου.

- Για το όργιο των απευθείας αναθέσεων.

- Για την ασταμάτητη πώληση ξενοδοχείων Ελλήνων μικρομεσαίων επιχειρηματιών σε ξένα funds.

Ο Υπουργός Τουρισμού, κ.Κικίλιας, προσπαθεί να αποφύγει τις απαντήσεις.

Οι άνθρωποι του Τουρισμού, όμως, γνωρίζουν την πραγματικότητα όπως και τους υπαίτιους της υπονόμευσης του βασικού αυτού πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας.

Σεβόμενοι την τουριστική επιχειρηματικότητα και όλους τους τουριστικούς φορείς δεν θα επανέλθουμε στην φτηνή προπαγάνδα και τη διαστρέβλωση, στην οποία επιδίδεται ο αρμόδιος Υπουργός».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ