Κυριακή 7 Μαρτίου 2021
x

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΟΡΙΑΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΕΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΕΩΛΗ

Η τοποθέτηση της επικεφαλής της αντιπολιτευτικής παράταξης κατά τη 2η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Την ανάκληση της απόφασης για την παύση από τα καθήκοντά τους τριών αρχισυντακτών της δημοτικής τηλεόρασης ζήτησε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί, Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στην 2η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η κ. Νοτοπούλου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια «για τις αποφάσεις του ΔΣ της ΔΕΠΘΕ και του δημάρχου και μάλιστα, χωρίς καμία συζήτηση» και χαρακτήρισε αντιδημοκρατικό τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις στη Δημοτική Τηλεόραση, επισημαίνοντας ότι «στερείται από το ΔΣ και την αντιπολίτευση το δικαίωμα του δημόσιου λόγου».

«Οι εκδικητικές σας πρακτικές παραπέμπουν σε ένα αυταρχικό καθεστώς που προσπαθείτε να το φέρετε από τον ΟΕΥ, από το παρακράτος συμβούλων, μέχρι και αυτήν την απόφασή σας, την ώρα που υπάρχει η δικαστική εκκρεμότητα της μιας εκ των τριών αρχισυντακτών για τη θέση της γενικής διευθύντριας» υπογράμμισε η επικεφαλής της αντιπολιτευτικής παράταξης, συμπληρώνοντας και καταγγέλλοντας ότι «η διοίκηση του Δήμου φιμώνει τον πλουραλισμό, την πολυφωνία, την αντικειμενικότητα και προσπαθεί να φιμώσει τα εργαλεία της Τv 100 με μικρόψυχες πρακτικές. Όπως το ότι δεν αναμεταδίδονται τα δημοτικά συμβούλια».

Αναφορικά με τον ΟΕΥ, τον οποίο η δημοτική παράταξη καταψήφισε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ η Κατερίνα Νοτοπούλου δήλωσε: «Η οριακή απόφαση για τον ΟΕΥ είναι ευάλωτη και έωλη. Δεν υπήρξε διεξοδική συζήτηση με τους εργαζόμενους του δήμου και με τις υπηρεσίες. Δεν υπήρξε  διαβούλευση ούτε ομάδες εργασίας για το νέο οργανισμό και η απόφαση ελήφθη με σύμφωνο, μόλις το 50% του δημοτικού συμβουλίου».  Όπως υπογράμμισε, «η απόφαση για τον ΟΕΥ έπρεπε να είναι προϊόν συναίνεσης, όχι μόνο με την αντιπολίτευση, αλλά κυρίως με τους εργαζόμενους ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα».

Η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε σε ερώτηση που έθεσε στο προηγούμενο ΔΣ του δήμου Θεσσαλονίκης, στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Μιχάλη Κούπκα σχετικά με τα λεωφορεία για λογαριασμό του ΟΑΣΘ από τη Λειψία, τονίζοντας πως στις ερωτήσεις που του έθεσε, δε δόθηκαν απαντήσεις αλλά παραπομπή στην επόμενη ημέρα, ώστε να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία.

«Πόσα λεωφορεία – από τα 50 – έχουν έρθει από την Λειψία; Πόσα από αυτά κυκλοφορούν; Μετά και το νέο περιστατικό με φωτιά σε λεωφορείο στην Τριανδρία αυτή τη φορά. Πού είναι τα λεωφορεία που δεν έχουν έρθει ακόμα; Πόσο κοστίζει η επιδιόρθωσή τους και συνεπώς πόσο είναι το κόστος της τελικής συνολικής επιβάρυνσης ανά  λεωφορείο; Πόσο κοστίζει η φύλαξη των λεωφορείων που δεν έχουν έρθει ακόμα και βρίσκονται στις αποθήκες στη Γερμανία;».

Σχετικά με την ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους τόνισε: «Θα ήταν ευκαιρία, αφού προκηρύσσεται διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, η περιοχή μελέτης να περιλαμβάνει όλο τον άξονα από την πλατεία Νίκης έως τις παρυφές της Άνω Πόλης. Έτσι σχεδιάζουμε μακροπρόθεσμα την πόλη κ. Δήμαρχε, έτσι σχεδιάστηκε και ο άξονας της Αγίας Σοφίας που  τμηματικά σταματήσατε, ενώ στις συνεντεύξεις λέτε ότι δεν ακυρώνετε έργα. Μένει επίσης, όσον αφορά την Αριστοτέλους, να δούμε στην πράξη πώς θα υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ώστε να γίνει μια ουσιαστική παρέμβαση. Χωρίς καταστρατήγηση του δημόσιου ελευθέρου χώρου, αλλά ταυτόχρονα με σεβασμό στην επιχειρηματικότητα».

Η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 56ου Νηπιαγωγείου (Τενεκεδένιου) Θεσσαλονίκης, κατά την οποία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι γονείς ενημέρωσαν για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί στο συγκεκριμένο χώρο. «Η Δημοτική Αρχή, χωρίς καμία διαβούλευση με τους γονείς, καμία ενημέρωση στους εκπαιδευτικούς ξεκίνησε εργασίες για την αναδιαμόρφωση του αύλειου χώρου - προκειμένου να τοποθετηθεί λυόμενη κατασκευή για την στέγαση και άλλου σχολείου στον ίδιο χώρο-  με αποτέλεσμα, μεγάλος αριθμός μαθητών να αναγκάζεται να συγχρωτίζεται σε μικρότερο μέρος της αυλής και μάλιστα σε καιρό πανδημίας. Γιατί δεν έχουν διερευνηθεί και αποκλείστηκαν άλλες πιθανές λύσεις στέγασης των μαθητών που προορίζονται για το ΚΙΜΠΟ; Άλλο είχατε περάσει από την αρμόδια επιτροπή. Έχει καταρτιστεί επαρκές σχέδιο για την ασφαλή διεξαγωγή του έργου της ανάπλασης της αυλής; Τι σχέδιο έχετε για του χρόνου;» ρώτησε η κ. Νοτοπούλου.

Αναφερόμενη, τέλος, στις περίπου 70 προσλήψεις συμβασιούχων του δήμου σε διάφορες υπηρεσίες του, οι οποίες έγιναν με κατεπείγουσες διαδικασίες, λόγω πανδημίας, όπως προβλέπεται από νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση, η επικεφαλής της Θεσσαλονίκη Μαζί τόνισε ότι και άλλοι Δήμοι προχώρησαν σε ανάλογες προσλήψεις, τηρώντας όμως διαδικασίες.

Η κ. Νοτοπούλου κάλεσε τη διοίκηση του Δήμου να απαντήσει: «Υπήρξε δημόσια ανακοίνωση και πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή; Για πόσο χρόνο παρέμεινε αναρτημένη; Ποιά ήταν η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών; Ποιά ήταν η αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης των αιτήσεων κι αν υπήρξε ενημέρωση των απορριφθέντων  και με ποιά διαδικασία μπορούν να κάνουν ένσταση;».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ