Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
x

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αποδίδει την καλή απόδοση του τουρισμού στη χώρα μας για την περασμένη χρονιά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη φράση «κυβέρνηση τουριστών» σχολιάζειη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Τουρισμού του κόμματος Κατερίνα Νοτοπούλου,τα όσα θετικά εξέφρασε για την πορεία της χώρας στον συγκεριμένο τομέα ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Χάρη Θεοχάρη και την αξιολόγηση του υπουργείου.

Μάλιστα η κ. Νοτοπούλου αποδίδει την καλή απόδοση του τουρισμού στη χώρα μας για την περασμένη χρονιά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «χαιρόμαστε που αναγνωρίζουν την αύξηση εσόδων, αποτέλεσμα συστηματικής προεργασίας και προγραμματισμού που υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα», ξεκαθαρίζοντας πως «κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί από την ΝΔ ξαφνικά μέσα σε λίγες εβδομάδες θερινής τουριστικής σεζόν»

Η Κατερίνα Νοτοπούλου επισημαίνει ότι  περίμενε  το στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό εντός εξαμήνου, όπως είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Τουρισμού τον περασμένο Ιούλιο.

«Το εξάμηνο πέρασε, αλλά σχέδιο δεν είδαμε. Αντιθέτως, είδαμε μόνο ακόμη μια διατύπωση των ίδιων ακριβώς εξαγγελιών. Η ανακοίνωση μετά την συνάντηση του Πρωθυπουργού με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού περιέχει αοριστολογίες και καμία αναφορά σε ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών. Προφανώς για την ΝΔ προορισμός είναι μόνο η Σαντορίνη», τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά πως «θα περίμενε κανείς, έστω σήμερα να ακουστεί μια συγνώμη για το φιάσκο της Σαμοθράκης και ένα  πλήρες σχέδιο για την στήριξη του νησιού την επόμενη τουριστική σεζόν. Αντιθέτως, εν μέσω λάθος χειρισμών σε κρίσιμες καταστάσεις όπως του πρωτοφανούς δεκαήμερου αποκλεισμού της Σαμοθράκης και όσων ακολούθησαν της πτώχευσης της Thomas Cook, επιχειρούν να καρπωθούν ως δική τους,  την συνεχιζόμενη και το 2019 επιτυχία του τουρισμού, που είναι αποτέλεσμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος της χώρας. Από τον θεματικό Τουρισμό και τις αεροπορικές συνδέσεις, μέχρι το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την αδειοδότηση των μαρίνων».

Τέλος η κ. Νοτοπούλου σημειώνει πως δεν έγινε καμία αναφορά σε ίδρυση Πανεπιστημίου Τουρισμού όπως είχε εξαγγείλει ο κ. Θεοχάρης, λέγοντας πως «περιορίζονται λοιπόν στα εγκαίνια που κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ στις σχολές Ξεναγών που η ίδια είχε απαξιώσει και άνοιξε μετά από χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η σημερινή αντιμετώπιση για τη διαχείριση των επιπτώσεων της κατάρρευσης της Thomas Cook αποδεικνύουν όχι μόνο την ανεπάρκεια της κυβέρνησης αλλά και την απόφασή τους να κάνουν το μαύρο άσπρο.

Ο ελληνικός τουρισμός, η «βαριά» μας βιομηχανία που στήριξε καθοριστικά την ελληνική οικονομία στα δύσκολα χρόνια της κρίσης αξίζει ειλικρινές ενδιαφέρον και σοβαρό σχεδιασμό.

Η αξιολόγηση του κ. Θεοχάρη από τον κ. Μητσοτάκη αντιστοιχεί στο ρητό του λαού μας: «ρώτα και τον μπάρμπα μου τον ψεύτη». Και οι έσχατοι έσονται πρώτοι.

Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη αξιολόγηση της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το Υπουργείο Τουρισμού, αν κρίνουμε από τον χρόνο διακοπών τους τους 6 μήνες διακυβέρνησης. Κυβέρνηση τουριστών», καταλήγει η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ