Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020
x

«NO COMMENT» ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΕΚΤ

Η γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να αναμιχθεί σε ζητήματα που αφορούν την σχέση της Ελλάδας με την ΕΚΤ, τονίζει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να αναμιχθεί σε ζητήματα που αφορούν την σχέση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ξεκαθάρισε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα δεσμεύεται από την συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου να αποπληρώσεις τις υποχρεώσεις της.

Πρόκειται για «θέμα μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΚΤ. Η ΕΚΤ έχει ήδη εκφραστεί σαφώς. Δεν βλέπω τον λόγο να σχολιάσω εγώ», ανέφερε η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη περί μετάθεσης των πληρωμών ομολόγων προς την ΕΚΤ.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «η Ελλάδα, με την συμφωνία στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, η οποία επαναβεβαιώθηκε και αυτή την εβδομάδα, δεσμεύθηκε και για την πληρωμή των υποχρεώσεών της έναντι των πιστωτών της, όπως εχει συμφωνηθεί».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ