Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
x

Ν.ΚΟΡΕΑ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Νοτιοκορεάτικη εταιρεία βιοτεχνολογίας έλαβε άδεια για την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους πειραματικού φαρμάκου για τον κορωνοϊό.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία βιοτεχνολογίας Genexine έλαβε άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές για τη Φάση 1 των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους του πειραματικού φαρμάκου της για τη θεραπεία του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση η Genexine ανέφερε πως διενεργεί τη Φάση 1 των δοκιμών του εμβολίου της για τον κορωνοϊό σε 60 συμμετέχοντες στη Νότια Κορέα και σχεδιάζει να ανακοινώσει τα αποτελέσματα τον Οκτώβριο.

Στο μεταξύ, στην Ινδία, το Serum Institute ανακοίνωσε ότι θα συμπράξει με το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και τη διεθνή συμμαχία εμβολίων GAVI για την παραγωγή και διανομή 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά της COVID-19 για την Ινδία και άλλες χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος ήδη από το 2021.

Το ινστιτούτο ανέφερε σήμερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση προκειμένου να υποστηρίξει την παραγωγή υποψήφιων εμβολίων από την AstraZeneca και τη Novavax.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ