Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΝΙΚΟΛΑΐΔΗΣ ΣΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ: ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ο ολυμπιονίκης στο ταε κβο ντο απάντησε στο ρατσιστικό παραλήρημα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή με ανάρτησή του στο Twitter.

Το ρατσιστικό παραλήρημα του Αλέκου Αλεξανδρή κατά των προσφύγων και μεταναστών σχολίασε ο ολυμπιονίκης στο ταε κβο ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

«Με πολύ μεγάλη λύπη διάβασα την δημοσίευση του Αλέκου Αλεξανδρή. Λύπη και στεναχώρια όχι λόγω του ωκεανού ιδεολογιών που μας χωρίζει, αλλά γιατί ένας άνθρωπος του αθλητισμού, έζησε και τελείωσε την καριέρα του χωρίς να μάθει την μεγαλύτερο μάθημα που μπορεί να του προσφέρει: κάτω από τις φανέλες και τα σορτσάκια, κάτω από τις φόρμες και τις αγωνιστικές στολές, είμαστε όλοι διαφορετικοί άνθρωποι που αυτές οι ίδιες οι φανέλες μας κάνουν μια οντότητα» έγραψε στο Twitter ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και συνέχισε:

«Τη μια χρονιά αντίπαλοι, την άλλη συναθλητές, ο αθλητισμός και η μουσική είναι δύο από τις ελάχιστες κοινωνικές δράσεις που δεν χρειάζεται καν να μιλάς την ίδια γλώσσα με τον συνάδελφό σου».

Απευθυνόμενος ειδικά στον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή, ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανέφερε:

«"ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ" λοιπόν Αλέκο ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι την ζωή και τις αξίες της, αλλά δεν θα σου πω ότι σε μισώ, ούτε ότι σε σιχαίνομαι. Δεν θα τολμήσω όμως ούτε καν να σου ζητήσω να αλλάξεις απόψεις, θεωρώ ότι έχεις περάσει ένα όριο που δεν υπάρχει επιστροφή.

Θα σου ζητήσω όμως μια μεγάλη χάρη: ας είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ανοίγουμε το στόμα μας και επεξεργαζόμαστε παιδικές ψυχές. Αυτές γεννήθηκαν χωρίς να μισούν, ας μην τις ρίξουμε στα σκοτάδια τα δικά μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ