Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΝΙΓΡΙΤΑ ΣΕΡΡΩΝ: ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΛΑΪΚΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΛΟΓΩ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ

Ο δήμος Βισαλτίας επισημαίνει πως το προηγούμενο Σάββατο δεν τηρήθηκαν τα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας της λαϊκής αγοράς της Νιγρίτας, λόγω της μη συμμόρφωσης με τα νέα μέτρα, αποφασίστηκε για το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό του κορωνοϊού COVID-19.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Βισαλτίας, το Σάββατο 11 Απριλίου 2020, κατά τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην Νιγρίτα, δεν τηρήθηκαν τα όσα ορίζει ο νόμος στην υπ΄ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.23451/7.4.2020 κοινής υπουργικής απόφασης (Β΄1210) για την λειτουργία των λαϊκών αγορών, παρά τις επισημάνσεις που είχαν γίνει από την διοίκηση του δήμου αλλά και την αστυνομία για την τήρηση των μέτρων.

Η απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με Αρ. Φύλλου 1346 και αφορά στο σύνολο την αναστολή λειτουργίας τεσσάρων λαϊκών αγορών σε ολόκληρη τη χώρα (Νιγρίτας, Χαϊδαρίου, Πειραιά, Πατησίων).

«Για τον δήμο Βισαλτίας η προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Μόνο με την πιστή τήρηση των μέτρων θα τελειώσει γρηγορότερα η περιπέτεια που περνάει η κοινωνία μας. Ας συμβάλλουμε όλοι σ’ αυτό!» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του δήμου.

φωτογραφία αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ