Παρασκευή 16 Απριλίου 2021
x

ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Επικρίσεις από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για την πρόσφατη απόρριψη της παράτασης του εμπάργκο όπλων στο Ιράν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Έντονα επέκρινε εχθές το βράδυ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου την απόρριψη από πλευράς του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών της πρότασης για απόφαση που είχαν καταθέσει οι ΗΠΑ περί παράτασης του εμπάργκο όπλων στο Ιράν, υποστηρίζοντας ότι ενθαρρύνει τις πωλήσεις όπλων.

«Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να μην ανανεώσει το ιρανικό εμπάργκο όπλων είναι σκανδαλώδης», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Νετανιάχου.

Διαβάστε σχετικά: Ο ΟΗΕ απέρριψε την παράταση του εμπάργκο όπλων στο Ιράν

«Αντί να αντιτίθεται στις πωλήσεις όπλων, το Συμβούλιο Ασφαλείας τα ενθαρρύνει», είπε.

«Η τρομοκρατία και η ιρανική επιθετικότητα απειλούν την ειρήνη στην περιοχή και σε ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, διαβεβαιώνοντας ότι το Ισραήλ «θα συνεχίσει να ενεργεί σε στενή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις χώρες της περιοχής για να εμποδίσουν την ιρανική επιθετικότητα».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας απέρριψε την Παρασκευή την αμερικανική πρόταση για ψήφισμα που στοχεύει στην παράταση του εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων που επιβλήθηκε στο Ιράν-- το οποίο λήγει τον Οκτώβριο-- εξοργίζοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες κατήγγειλαν μια «απαράδεκτη» ψηφοφορία.

Μόνο δύο από τα δεκαπέντε μέλη του Συμβουλίου ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, επισημαίνοντας το ρήγμα ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τους ευρωπαίους συμμάχους της αφότου ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε μονομερώς από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν τον Μάιο του 2018.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ