Σάββατο 13 Αυγούστου 2022
x

ΝΕΚΡΟ ΒΡΕΦΟΣ 5 ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ο τύπος της μηνιγγίτιδας από την οποία πέθανε το παιδάκι δεν έχει ταυτοποιηθεί, ωστόσο όπως αναφέρουν πληροφορίες φαίνεται να είναι τύπος Β

Κατέληξε στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας από μηνιγγίτιδα ένα βρέφος 5 μηνών από τη Λέσβο, το οποίο διακομίστηκε εσπευσμένα το περασμένο Σάββατο από το νοσοκομείο Μυτιλήνης στην Αθήνα.

Δυστυχώς τελικά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να το κρατήσουν στη ζωή. Ο τύπος της μηνιγγίτιδας δεν έχει ταυτοποιηθεί, ωστόσο όπως αναφέρει το stonisi.gr φαίνεται να είναι τύπος Β, ο οποίος δεν εντάσσεται στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.

Μάλιστα το πεντάμηνο βρέφος που εξέπνευσε έχει δίδυμο αδερφάκι, το οποίο μεταφέρθηκε και αυτό στην Αθήνα για προληπτικούς λόγους. Οι γονείς σε κάθε περίπτωση έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να διασωθεί, όπως αναφέρει το δημοσιεύμα.

Οι παιδίατροι επισημαίνουν ότι οι βασικές «απλές» οδηγίες πρέπει να τηρούνται από όλους: τακτικό πλύσιμο χεριών, χεράκι μπροστά από το στόμα στον βήχα, ιδιαίτερη προσοχή στους κλειστούς χώρους και να απευθύνονται γονείς και κηδεμόνες αποκλειστικά σε ιατρούς για συμβουλές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ