Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020
x

ΝΕΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΗΠΑ - ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε μια προκαταρκτική συνάντηση στις 4 Οκτωβρίου, της οποία θα ακολουθήσουν συνομιλίες σε επίπεδο εργασίας την επομένη.

Η Βόρεια Κορέα και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να επαναλάβουν τις συνομιλίες τους για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ στις 5 Οκτωβρίου, μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA σήμερα, μια διαδικασία που έχει περιέλθει σε τέλμα εδώ και μήνες.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε μια προκαταρκτική συνάντηση στις 4 Οκτωβρίου, της οποία θα ακολουθήσουν συνομιλίες σε επίπεδο εργασίας την επομένη, μετέδωσε το KCNA επικαλούμενο ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών Τσόε Σον Χούι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ- Ουν συμφώνησαν κατά τη σύντομη συνάντησή τους στα τέλη Ιουνίου στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας για τη διεξαγωγή συνομιλιών σε επίπεδο εργασίας.

Αν και η Πιονγκγιάνγκ έχει εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό διατεθειμένη να συμμετάσχει σε συνομιλίες σε επίπεδο εργασίας, τα μηνύματα που μετέδιδαν τα κρατικά της μέσα ενημέρωσης έθεταν ως προϋπόθεση την επίδειξη μεγαλύτερης ευελιξίας από την πλευρά της Ουάσινγκτον.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ