Σάββατο 6 Μαρτίου 2021
x

ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Διαδηλώσεις και συγκρούσεις πραγματοποιούνται καθημερινά μετά τον εμπρησμό σπιτιού από εβραίους εξτρεμιστές ο οποίος στοίχισε τη ζωή ενός μωρού.

Συγκρούσεις ξέσπασαν στην πλατεία των Τεμενών της Ιερουσαλήμ, την πρόσβαση στην οποία έχει κλείσει η ισραηλινή αστυνομία σήμερα, τρίτη ημέρα των βιαιοτήτων μεταξύ των Παλαιστινίων και των ισραηλινών δυνάμεων, διαπίστωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Διαδηλώσεις και συγκρούσεις πραγματοποιούνται καθημερινά μετά τον εμπρησμό την Παρασκευή σπιτιού από εβραίους εξτρεμιστές ο οποίος στοίχισε τη ζωή ενός μωρού Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σήμερα το πρωί, δεκάδες μουσουλμάνοι που κρατούσαν φωτογραφίες του νεκρού μωρού, ανάμεσα στους οποίους πολλές γυναίκες, συνωθούνταν μπροστά από πολλές πύλες της πλατείας των Τεμενών, πίσω από φράγματα που εγκατέστησε η ισραηλινή αστυνομία για να εμποδίσει την είσοδό τους.

Η αστυνομία έκανε λόγο για "νεαρούς κουκουλοφόρους που έχουν καταφύγει μέσα στο τέμενος αλ-Άκσα", το οποίο βρίσκεται στην πλατεία, και πετούν "πέτρες στους αστυνομικούς", όμως διαβεβαίωσε πως κατάφερε να βάλει τέλος στις συγκρούσεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ