Δευτέρα 19 Απριλίου 2021
x

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ:ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Για τη χρήση των πυροκροτητών απαιτούνταν ειδικές γνώσεις οι οποίες δεν είναι εύκολο ν' αποκτηθούν, αναφέρει πηγή στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

Τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά του λεωφορείου της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ, είναι πιθανό να προέρχονται από πυρομαχικά που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Welt am Sonntag, που επικαλείται πηγή που συμμετέχει στις έρευνες.

Οι αρμόδιες αρχές στην Γερμανία δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει ποιος έκανε την επίθεση, ενώ οι εισαγγελείς που ασχολούνται με τη διερεύνηση της υπόθεσης εκφράζουν αμφιβολίες για τη γνησιότητα των επιστολών, σύμφωνα με τις οποίες, την επίθεση έκαναν έμπιστοι στο Ισλαμικό Κράτος. Η εφημερίδα Bild, σύμφωνα με το ΑΠΕ, έχει δημοσιεύσει την άποψη ενός λειτουργού που συμμετέχει στις έρευνες, σύμφωνα με την οποία, είναι ενδεχόμενο εξτρεμιστές να βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

«Τα εκρηκτικά στους σωλήνες-βόμβες που ήταν γεμάτες με μεταλλικά καρφιά, είναι πιθανό να προέρχονται από αποθέματα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων. Ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό, βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση» δημοσιοποίησε σήμερα η εφημερίδα Welt am Sonntag, επικαλούμενη πηγή των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η ίδια πηγή, δήλωσε ότι για τη χρήση των πυροκροτητών απαιτούνταν ειδικές γνώσεις, οι οποίες δεν είναι εύκολο ν' αποκτηθούν.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ