Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022
x

ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ

Η παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος κατ’ εξακολούθηση για την οποία παραπέμπεται ο κ. Παπαγγελόπουλος αφορά πιέσεις στην εισαγγελέα Ράικου.

Στο Ειδικό Δικαστήριο αλλά όχι για την υπόθεση Novartis παραπέμφθηκαν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης θα δικαστεί για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας (της Ελένης Τουλουπάκη) και της πλημμεληματικής παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος κατ’ εξακολούθηση για την οποία παραπέμπεται ο κ. Παπαγγελόπουλος αφορά πιέσεις στην εισαγγελέα Ελένη Ράικου, που είχε χειριστεί πριν την Ελένη Τουλουπάκη τον φάκελο Novartis, παρεμβάσεις στον εισαγγελέα Παν. Αθανασίου για φορολογικούς ελέγχους στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο πριν τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες, και στην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπέμφθηκε με οριακή πλειοψηφία 3-2 να δικαστεί για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά στη δικογραφία Ξανθού Κουρουμπλή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ