Κυριακή 11 Απριλίου 2021
x

ΝΕΑ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ: ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Εκδόθηκαν οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, την Πολεοδομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία - Τι περιλαμβάνει το έργο.

Δημοπρατείται άμεσα το έργο “Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς” στον δήμο Νέας Προποντίδας στη Χαλκιδική, καθώς έχουν ήδη εκδοθεί οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, την Πολεοδομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, ενώ η ανέγερση του καταφυγίου προβλέπεται να υλοποιηθεί στο κληροτεμάχιο 738, εμβαδού 8,00 στρεμμάτων περίπου, το οποίο βρίσκεται πλησίον στα Ν. Μουδανιά (περίπου 1500 μέτρα από το Αμαξοστάσιο Ν. Μουδανιών).

Περιλαμβάνει κτήριο διοίκησης με ιατρείο, μαγειρείο, αποθήκη τροφίμων, αίθουσα απομόνωσης ζώων, WC και αίθουσας προσωπικού, καθώς και δύο ανεξάρτητα κτήρια για την φιλοξενία των ζώων με τους αύλειους χώρους αυτών. Όλα τα κτήρια είναι ορθογωνικών διαστάσεων, είναι λειτουργικά εξαρτημένα μεταξύ τους, ενώ θα διαμορφωθεί κατάλληλα και ο αύλειος χώρος.

«Το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων είναι πολύ σοβαρό και μας απασχολεί. Νιώθουμε ικανοποίηση που θα προχωρήσει σύντομα ένα έργο, που θα ανακουφίσει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση και ταυτόχρονα θα προωθήσει την υιοθεσία αδέσποτων. Ωστόσο, αυτό που οφείλω να τονίσω για ακόμη μία φορά είναι ότι το ζήτημα των αδέσποτων είναι κυρίαρχα ζήτημα παιδείας. Θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι τα ζώα συντροφιάς δεν είναι παιχνίδι, που όποτε το βαριόμαστε, το πετάμε. Η απόκτησή τους έχει ευθύνη και θα πρέπει να γίνεται συνειδητά», ανέφερε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ