Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020
x

ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ «ΞΕΧΑΣΕ» ΤΟΝ 3ΧΡΟΝΟ

«Μας καταγγέλθηκε, ότι σε εκδρομή για σκι στα Καλάβρυτα, οι αρμόδιοι "ξέχασαν" μαθητή της Α’ Γυμνασίου εκεί και έφυγαν για Αθήνα!», αναφέρει η ΟΜΙΕΛΕ

Άλλη μια σοβαρή καταγγελία για παραμέληση μαθητή από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, έρχεται στο φως από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, μετά το περιστατικό με το τρίχρονο αγοράκι που «ξέχασαν» σε σχολικό λεωφορείο.

Όπως αναφέρει η ΟΜΙΕΛΕ σε ανακοίνωσή της, έλαβε γνώση μιας σοβαρής καταγγελίας, για το ίδιο σχολείο όπου συνέβη ο εγκλεισμός του τρίχρονου μαθητή στο σχολικό λεωφορείο. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «μας καταγγέλθηκε, ότι σε εκδρομή που διοργάνωσε το εν λόγω εκπαιδευτήριο για σκι στα Καλάβρυτα, οι αρμόδιοι "ξέχασαν" μαθητή της Α’ Γυμνασίου εκεί και έφυγαν για την Αθήνα!».

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι «το θέμα δεν αφορά μόνο μια ακόμη εμφανή περίπτωση παραμέλησης μαθητή. Έχει να κάνει και με το γεγονός, ότι το σχολείο διοργανώνει εκδρομές μαθητών, χωρίς καμιά έγκριση από τις αρμόδιες εποπτικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας. Ποιος αναλαμβάνει την νομική ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα ή οτιδήποτε άλλο;».

Όπως καταλήγει η ΟΜΙΕΛΕ στην ανακοίνωσή της «από τα περιστατικά αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκύπτει εύλογα πως είναι αναγκαία, όχι η μείωση (ή ακόμη και η κατάργηση) της εποπτείας του κράτους, που ορισμένοι επιδιώκουν, αλλά η ενίσχυση των ελέγχων στα ιδιωτικά σχολεία, ώστε να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης και κυρίως, η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ