Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
x

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Φανή Τσατάια έχει σπουδάσει Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης και έχει διοικητική εμπειρία σε διεθνή εκπαιδευτικά έργα.

Η Φανή Τσατάια επιλέχθηκε για να αναλάβει ως Διευθύντρια του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

Η κ. Τσατσάια έχει σπουδάσει Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης και έχει διοικητική εμπειρία σε διεθνή εκπαιδευτικά έργα.

Συγκεκριμένα, ως Ιστορικός Τέχνης εργάστηκε στη Συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και υπήρξε Διευθύντρια στο Τμήμα Παραγωγής και Εκπαίδευσης μεγάλου ομίλου εταιρειών της Θεσσαλονίκης, έχοντας υπό την ευθύνη της τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση εγχώριων και διεθνών έργων.

«Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα ευχαριστεί τον κύριο Βασίλειο Νικόλτσιο, για την πολύτιμη συμβολή του στον εμπλουτισμό της συλλογής του Μουσείου και την ανάδειξη του έργου του τόσο από την θέση του διευθυντή του Μουσείου (Νοέμβριος 2002), από όπου και αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2017, όσο και από τη θέση του Εφόρου Συλλογών και Εκθέσεων του Μουσείου (Δεκέμβριος 2017), θέση από την οποία και παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2018», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, ακολουθώντας τις επιταγές της νέας εποχής, βαδίζει σ' έναν νέο δρόμο εξωστρέφειας, συνεχίζει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι μέσα από νέα πολιτιστικά προγράμματα, με τη χρήση νέων τεχνολογιών και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, στοχεύει στη μελέτη και την ανάδειξη της νεότερης ιστορίας και του πολιτισμού της Μακεδονίας και, κυρίως, στην καλλιέργεια της γνώσης των επισκεπτών γι' αυτή τη σημαντική χρονική περίοδο της ελληνικής ιστορίας.

«Αυτοί θα είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η καινούργια Διευθύντρια», καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ