Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020
x

ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ 11 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Μπουτάρης και Ψωμιάδης βρέθηκαν από νωρίς στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου.

Αναβλήθηκε για ακόμα μια φορά η δίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη και άλλων 11 που κατηγορούνται για την φραστική και σωματική επίθεση σε βάρος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη τον Μάιο του 2018 στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Τόσο ο Γιάννης Μπουτάρης όσο και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και άλλοι κατηγορούμενοι βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης από το Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους 12 αφορούν κατά περίπτωση τη διατάραξη κοινής ειρήνης, τη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, την εξύβριση λόγω και έργω και την προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Μπουτάρης δέχτηκε φραστική και σωματική επίθεση από ομάδα ατόμων κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Γενοκτονία των Ποντίων στις 19 Μαΐου του 2018 στην Πλατεία του Λευκού Πύργου.

Τον πρώην δήμαρχο προσπάθησαν να φυγαδεύσουν ο προσωπικός του αστυνομικός και η τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα. Περαστικοί και πολίτες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις κατέγραψαν σε βίντεο την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη ενώ τα εν λόγω βίντεο εξετάστηκαν κατά την προκαταρκτική έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, βοηθώντας στην ταυτοποίηση των κατηγορουμένων.

Κάνοντας δηλώσεις σε τοπικό μέσο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, έχει καταγραφεί να λέει χαρακτηριστικά «να, αυτός έχει ξεπουλήσει τη Μακεδονία. Αυτή η χολέρα, αυτό το τραβέλι το πολιτικό» την ώρα που διακρίνεται να περνά ο Γιάννης Μπουτάρης από το σημείο.

Μετά την επίθεση ο πρώην Περιφερειάρχης αρνήθηκε ότι παρακίνησε τους φυσικούς δράστες να διαπράξουν την επίθεση, λέγοντας πως δεν τους γνωρίζει καν και βρισκόταν μακριά από τον τόπο του συμβάντος.

Υπενθυμίζεται ότι για την επίθεση κατά του τέως δημάρχου είχαν συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία τέσσερα άτομα. Τρεις εξ αυτών καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 14 και 21 μήνες, ενώ ο τέταρτος παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Δικαστήριο Ανηλίκων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ