Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
x

ΝΔ: ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΑ HOT SPOTS ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Αφορμή για την επίθεση στην κυβέρνηση, αποτέλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα για τους διορισμούς στα hot spots.

Για «φάμπρικα χιλιάδων διορισμών» στα hot-spots κατηγορούν την κυβέρνηση ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Γεωργαντάς, με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα ότι οι περισσότεροι διορισθέντες στα hot spots δεν προσέρχονται στην εργασία τους.

Τα στελέχη της Ν.Δ. τονίζουν πως «ο εγχώριος και διεθνής διασυρμός που υφίσταται καθημερινά η χώρα μας στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, εντείνεται διαρκώς», καθώς όπως λένε, στις εικόνες ντροπής και στις καταγγελίες των διεθνών οργανισμών που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, ήρθαν τώρα να προστεθούν και οι αποκαλύψεις για χιλιάδες διορισμούς που έχει κάνει η κυβέρνηση, με εικονικές θέσεις στα hot spot.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Βίτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι «περίπου πέρυσι το Μάρτιο βγήκε ένα πρόγραμμα από το υπουργείο Εργασίας για την συμμετοχή για τις προσλήψεις για δουλειά στα κέντρα φιλοξενίας και στα hot spots. Ήδη έχουμε παρατηρήσει πως αυτό που καταγγέλλεται σε πολλές περιοχές είναι αλήθεια, δηλαδή ενώ προσλήφθηκαν μέσω των δήμων για τα κέντρα φιλοξενίας δεν πηγαίνουν όλοι στα κέντρα φιλοξενίας, κατά κύριο λόγο γιατί δεν υπάρχει μια οργανωμένη δομή για το πώς θα λειτουργήσουν τα κέντρα φιλοξενίας. Το θέμα δεν είναι πού κάθονται αλλά πού δουλεύουν, και σε αυτό προσανατολιζόμαστε με τον Γιάννη το Μουζάλα, την Έφη την Αχτσιόγλου και την Ράνια την Αντωνοπούλου, για το πώς θα λυθεί».

Οι τομεάρχες της Ν.Δ. κατηγορούν ανοιχτά τον κ. Μουζάλα: «Για τον αρμόδιο υπουργό κ. Μουζάλα, για το κατάντημα αυτό, συνεχίζουν να ευθύνονται όλοι εκτός από αυτόν. Από τη μια του φταίει η αντιπολίτευση και το δήθεν σχέδιο «δολοφονίας χαρακτήρων» που έχει εκπονήσει εναντίον του. Από την άλλη, του φταίνε οι διεθνείς οργανισμοί, οι δήμαρχοι οι κάτοικοι και οι ξενοδόχοι της κάθε περιοχής. Άραγε, από σήμερα θα του φταίνε και οι «σύντροφοί» του, που - μόλις πρόσφατα - προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των καταγγελλόντων;» διερωτώνται χαρακτηριστικά.

Οι δύο τομεάρχες της ΝΔ, προτρέπουν τον κ. Μουζάλα «να αφήσει το παιχνίδι μεταθέσεων των δικών του ευθυνών» και «να ενεργήσει επιτέλους, έγκαιρα, ώστε η χώρα μας να μη χάσει, εξαιτίας της δικής του ανικανότητας και ανεπάρκειας, και τα χρήματα του ΕΣΠΑ».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ