Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΡΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ: ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Κραυγή αγωνίας από τους ναυτικούς πράκτορες της Θεσσαλονίκης για τις αγροτικές κινητοποιήσεις - «Το λιμάνι περνάει τα πάνδεινα», αναφέρουν.

Να μεταβάλουν τον τρόπο του αγώνα τους καλεί τους αγρότες ο Σύλλογος Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης, εκπέμποντας κραυγή αγωνίας για τις κινητοποιήσεις τους και τα μπλόκα.

«Τα μπλόκα μόνον διάθεση υποστήριξης προς τους αγρότες δεν προκαλούν», σημειώνουν οι ναυτικοί πράκτορες, τονίζοντας πως «οι αγρότες πρέπει να αντιληφθούν ότι σε αυτή τη χώρα ζουν και άλλοι πολίτες εκτός από αυτούς».

Όπως επισημαίνουν οι ναυτικοί πράκτορες, ειδικότερα ο χώρος της Βορείου Ελλάδας υπόκειται στην μεγαλύτερη δοκιμασία διότι με τον αποκλεισμό των συνόρων, του αεροδρομίου και της διακίνησης των φορτίων του λιμένος φέρει πρόβλημα σε μάκρος χρόνου πολύ μεγαλύτερο ακόμη και μετά την λήξη των κινητοποιήσεων ή ενδεχομένως και την παντοτινή απώλεια των.

«Η δε Θεσσαλονίκη και το λιμάνι έχει γίνει το κέντρο των πάνδεινων σε κάθε είδους κινητοποίηση», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Τα τελευταία 6 χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται σε μια συνεχή δίνη προβλημάτων που προέρχονται από μη σωστές επιλογές-εφαρμογές.

Τα οικονομικά προβλήματα ταλανίζουν όλη την Ελλάδα και όλους τους επαγγελματικούς κλάδους.

Η σύμπραξη των πολιτών είναι δεδομένη λόγω του κοινού παρονομαστή.

Όμως από κάποιους κλάδους διαφεύγει αυτή η λογική και εφαρμόζουν την τακτική της επιβολής του ισχυρότερου προκαλώντας με τις ενέργειές τους την αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτών και των κλάδων. Αυτό συμβαίνει με τον αγροτικό κλάδο.

Τα μπλόκα μόνον διάθεση υποστήριξης προς τους αγρότες δεν προκαλούν.

Οι αγρότες πρέπει να αντιληφθούν ότι σε αυτή τη χώρα ζουν και άλλοι πολίτες εκτός από αυτούς.

Θεωρούμε ότι ο αγώνας του ενός κλάδου δεν θα πρέπει να είναι τροχοπέδη για τους άλλους κλάδους αλλά και τροχοπέδη για την οικονομία της Ελλάδος διότι η Ελλάδα ανήκει σε όλους τους Έλληνες.

Ειδικότερα ο χώρος της Βορείου Ελλάδας υπόκειται στην μεγαλύτερη δοκιμασία διότι με τον αποκλεισμό των συνόρων, του αεροδρομίου και της διακίνησης των φορτίων του λιμένος φέρει πρόβλημα σε μάκρος χρόνου πολύ μεγαλύτερο ακόμη και μετά την λήξη των κινητοποιήσεων ή ενδεχομένως και την παντοτινή απώλεια των.

Ο στόχος είναι αυτός; Να στερηθούμε δια παντός του αντικειμένου μας; Η αγροτική παραγωγή όμως θα συνεχίζεται απρόσκοπτα για κάθε είδος και εποχή.

Τα οικονομικά προβλήματα είναι πρόβλημα όλων των Ελλήνων και θα πρέπει να το αντιπαρέλθουμε από κοινού και όχι ο ένας επί του άλλου.

Παρακαλούμε τους αγρότες να μεταβάλουν τον τρόπο του αγώνα τους, παρακαλούμε δε την κυβέρνηση να δώσει λύσεις διότι δεν αντέχουμε και οδεύουμε στην επαγγελματική μας καταστροφή, η δε Θεσσαλονίκη και το λιμάνι έχει γίνει το κέντρο των πάνδεινων σε κάθε είδους κινητοποίηση.

Έλεος».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ