Παρασκευή 23 Απριλίου 2021
x

ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ

Με επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη οι βενζινοπώλες σημειώνουν πως με καθολική απαγόρευση μετακίνησης οι απώλειες θα φτάσουν το 90%

Απώλειες στις πωλήσεις έως και 60% μετρούν να πρατήρια υγρών καυσίμων στη χώρα μας μετά την επιβολή των μέτρων για τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών.

Με επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος επισημαίνει πως τα νέα μέτρα καθολικής απαγόρευσης «θα πλήξουν ακόμη περισσότερο την κατανάλωση με συνέπεια τη μείωση των πωλήσεων μέχρι και στο 90% της κανονικής περιόδου».

Σημειώνεται πως  από την προηγούμενη εβδομάδα για λόγους προστασίας των καταναλωτών και των εργαζομένων έχει ανασταλεί η λειτουργία των πλυντηρίων στο μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά.

Όπως λένε οι βενζινοπώλες, «με τέτοιες συνθήκες τα πρατήρια καυσίμων υποφέρουν κυριολεκτικά, η βιωσιμότητά τους είναι αμφίβολη και οι άνθρωποί τους κινδυνεύουν να βρεθούν και εκτεθειμένοι στον ιό και υπερχρεωμένοι».

Ως εκ τούτου, προκειμένου να προληφθούν τέτοιες καταστάσεις οι βενζινοπώλες ζητούν:

  • Τα πρατήρια υγρών καυσίμων να ενταχθούν στην κατηγορία των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορωνοϊό με τις ανάλογες πρόνοιες (μείωση ενοικίου , ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις) και τις ανάλογες πρόνοιες για τους εργαζόμενους μας.
  • Να καθοριστεί ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων στις 12 ώρες 7πμ.-7μμ.

«Αναμένουμε τις ενέργειές σας άμεσα διότι βρισκόμαστε σε καθεστώς αβεβαιότητας και ομηρίας», τονίζουν στον κ. Γεωργιάδη οι βενζινοπώλες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ