Σάββατο 4 Ιουλίου 2020
x

Ν. ΥΟΡΚΗ: Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΛΕΕΙ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ

Ο Κουόμο τόνισε ότι γνωρίζει πως οι πολίτες δυσκολεύονται χωρίς τις δουλειές τους, όμως είναι απαραίτητη η μεγαλύτερη κατανόηση του νέου κορωνοϊού.

Απέκρουσε τα πρόωρα, όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματα για το «άνοιγμα» της πολιτείας ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, υποστηρίζοντας ότι γνωρίζει πως οι πολίτες δυσκολεύονται χωρίς τις δουλειές τους, όμως είναι απαραίτητη η μεγαλύτερη κατανόηση του νέου κορωνοϊού.

Καθώς οι κυβερνήτες στις περίπου μισές αμερικανικές πολιτείες επανακκινούν μερικώς τις οικονομίες τους αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Κουόμο επισήμανε ότι χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για το τι κάνει η πανδημία στην πολιτεία του, την πλέον πληγείσα στη χώρα, προτού χαλαρώσει τους περιορισμούς.

«Ακόμα κι αν βρίσκεσαι σε αχαρτογράφητα νερά, δεν σημαίνει ότι προχωράς στα τυφλά» επισήμανε.

«Χρησιμοποιείστε τις πληροφορίες για να καθορίσετε τον τρόπο δράσης σας, όχι τα συναισθήματα, όχι την πολιτική, όχι το τι σκέφτονται ή νιώθουν οι άνθρωποι, αλλά το τι γνωρίζουμε σε επίπεδο γεγονότων».

Η Τζόρτζια και το Τέξας ανοίγουν τον δρόμο, επιτρέποντας τη μερική επαναλειτουργία των επιχειρήσεων. Οι ηγεσίες σε αυτές αλλά και σε άλλες πολιτείες όπου ο κορωνοϊός είχε μικρότερες επιπτώσεις, βρίσκονται υπό πίεση προκειμένου να επιτρέψουν στους πολίτες να επιστρέψουν στις εργασίες τους, καθώς κυβερνητικά στοιχεία, που δημοσιεύτηκαν αυτήν την εβδομάδα, κατέδειξαν ότι 30 εκατομμύρια Αμερικανοί αιτήθηκαν να λάβουν επιδόματα ανεργίας από την 21η Μαρτίου.

Ο Άντριου Κουόμο σημείωσε ότι τα σχεδόν 900 νέα κρούσματα της Covid-19 που ανακοινώνουν καθημερινά τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης και το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν την προέλευση αυτών των μολύνσεων αποτελούν επαρκείς λόγους για να παραμείνει σε ισχύ το shutdown.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε επίσης τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας έρευνας αντισωμάτων στην πολιτεία, σε περίπου 15.000 ανθρώπους, που κατέδειξε ότι το 12,3% είχε προσβληθεί από τον ιό.

Η έρευνα αυτή επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα μιας άλλης έρευνας σε μικρότερο δείγμα, που είχε δημοσιευτεί πριν από 10 ημέρες και είχε δείξει ότι ένας στους πέντε κατοίκους της Νέας Υόρκης είχε προσβληθεί από τον ιό.

Ο Κουόμο έκανε σήμερα γνωστό ότι 299 άνθρωποι πέθαναν από τον νέο κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε σχεδόν 19.000 από την έναρξη της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, διαδηλώσεις αναμένονται σήμερα σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, ιδίως στο Νιου Χαμσάιρ, το Κεντάκι και την Καλιφόρνια, με αίτημα τη χαλάρωση των μέτρων καραντίνας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ