Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020
x

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΓΙΑ 192 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ: ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ... ΗΤΤΗΘΗΚΑ

Με σκληρή γλώσσα απαντά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην κριτική για τη θέση του να ασκηθεί έφεση κόντρα στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο γεμάτη από σοφιστείες, απειλές και πελατειακή λογική κάνει λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σχολιάζοντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην ασκηθούν ένδικα μέσα κατά της δικαίωσης των 192 συμβασιούχων στην καθαριότητα.

Όπως ήταν γνωστό ο δήμαρχος ήταν υπέρμαχος του να ασκηθεί έφεση στην υπόθεση, ωστόσο η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου απεφάνθη το αντίθετο (δείτε εδώ).

Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση να παραιτηθεί ο Δήμος από την έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε τους 192 συμβασιούχους. O δήμαρχος, ωστόσο, επισημαίνει ότι η εν λόγω απόφαση υπερψηφίστηκε από 27 δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 49.

«Δυστυχώς, το νομικό πλαίσιο και η νομολογία καθιστούν παράνομη την μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς συγκεκριμένες διαδικασίες, οι οποίες εν προκειμένω δεν τηρήθηκαν, πόσο μάλλον που η απόφαση του ΔΣ καθιστά χωρίς λόγο την πρωτόδικη απόφαση τελεσίδικη, ενώ εξακολουθούν να υφίστανται στο ακέραιο οι λόγοι που επέβαλαν την άσκηση της έφεσης τον Ιούνιο του 2018.

Αν, παρ’ όλα αυτά, η επιμονή στην τήρηση της νομιμότητας και στην διασφάλιση των εργαζομένων, του Δήμου και της πόλης θεωρείται ‘’ήττα’’, τότε είμαι ικανοποιημένος που … ηττήθηκα.

Για πολλοστή φορά, όμως, οφείλω να επαναλάβω προς αποκατάσταση της αλήθειας, ότι δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος κατάρρευσης της Καθαριότητας ή άλλης υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της έφεσης. Κι αυτό διότι οι 192 με ασφαλιστικά μέτρα είχαν εξασφαλίσει τις θέσεις τους και την καταβολή της αμοιβής τους ως την έκδοση της απόφασης επί της έφεσης, η συζήτηση της οποίας αναβλήθηκε για τις 25 Νοεμβρίου και επομένως, θα παρέμεναν στις θέσεις τους και θα αμείβονταν κανονικά, ακόμη και εάν ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν απέσυρε τα ένδικα μέσα σε δεύτερο βαθμό (έφεση).

Δυστυχώς, η απόφαση για απόσυρση της έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης που αφορά τους 192 ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Εδώ θα είμαστε να δούμε τα επόμενα ‘κύματα’ συμβασιούχων που με αγωγές θα πετυχαίνουν την μονιμοποίησή τους στον Δήμο, κατά παρέκκλιση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης, διαφάνειας και αξιοκρατίας. Ας δούμε τότε τι στάση θα τηρήσουν όλοι αυτοί που σήμερα σπεύδουν δήθεν να προστατεύσουν τους εργαζόμενους και τον Δήμο», σημειώνει ο κ. Μπουρτάρης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ