Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
x

ΜΠΟΡΑ ΧΙΟΝΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΧΙΟΝΟΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ (VID)

Αισθητή κάνει την παρουσία της η Ζηνοβία καθώς τα πρώτα έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα

Ισχυρή μπόρα χιονιού σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης την οποία έχει αρχίσει να πλήττει το κύμα κακοκαιρίας «Ζηνοβία».

Το εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο φαίνεται σε βίντεο που κατέγραψε χρήστης και ανήρτησε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. 

Νωρίτερα, ο ίδιος είχε αναρτήσει νωρίτερα βίντεο από ένα εξίσου εντυπωσιακό φαινόμενο, τις χιονοκουρτίνες που έπληξαν το Βέρμιο (δείτε εδώ). 

Αισθητή έχει κάνει την παρουσία της η Ζηνοβία και στο Πήλιο καθώς ήδη στην Πορταριά έχει ξεκινήσει η χιονόπτωση (δείτε εδώ). 

Η κακοκαιρία «Ζηνοβία», που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα μας τουλάχιστον έως και τη Δευτέρα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστερσοκοπείου Αθηνών. 

Η «Ζηνοβία» θα επηρεάσει κυρίως τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας με βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα. Σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη θα υπάρξουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και κατά τόπους στα ημιορεινά.

Το ΕΑΑ-meteo επισημαίνει ότι:  
-    Οι χιονοπτώσεις στις Σποράδες θα επεκταθούν ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.
-    Ισχυρές θα είναι οι χιονοπτώσεις στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα, στη Βόρεια Εύβοια και στη Μαγνησία, καθώς και σε τμήματα του νομού Αττικής, ιδιαίτερα από το βράδυ της Κυριακής. 
-    Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Θράκη.
-    Από το βράδυ της Κυριακής και κυρίως κατά τη διάρκεια της Δευτέρας χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν κατά τόπους στην Κεντρική Στερεά, στην υπόλοιπη Θεσσαλία, στη Χαλκιδική και πιθανώς στη Δυτική Μακεδονία. 

Παράλληλα, τοπικά πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Αιγαίο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ