Σάββατο 30 Μαΐου 2020
x

ΜΠΛΟΚΑ, DRONES, ΚΙΑΛΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΟΡΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Όλος ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ έως τα τέλη Απριλίου για να μπει φρένο στους επίδοξους παραβάτες που θα προσπαθήσουν να ταξιδέψουν το Πάσχα.

Εντατικοποιούνται τα μέτρα και οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων, ενόψει του Πάσχα.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει φρένο στους επίδοξους παραβάτες και χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε μια πρώτη γεύση των μέτρων που έχουν ληφθεί.

Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός και έχει ήδη καταστρώσει σχέδιο για τον τρόπο που θα ελέγχει κάθε έξοδο έως τις 27 Απριλίου για να αποτρέψει τη φυγή προς την επαρχία και τα νησιά.

Σύμφωνα με τον Σκάι, πραγματοποιήθηκαν δύο τουλάχιστον τηλεδιασκέψεις στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ με τους αστυνομικούς διευθυντές όλης της χώρας και έπεσαν στο διαδικτυακό τραπέζι οι χάρτες ύποπτων σημείων όπως παράδρομοι, διελεύσεις παλαιών εθνικών οδόν, παρακαμπτηρίων οδόν και επαρχιακών δρόμων για να οριοθετηθούν τα σημεία για μπλόκα.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν χαρτογραφηθεί όλα τα πιθανά σημεία, ενδεικτικά τουλάχιστον 16 σημεία πρόσβασης στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και τουλάχιστον άλλα 12 σημεία στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου. Το ίδιο θα συμβεί σε όλους τους νομούς της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αστυνομία είναι προετοιμασμένη ακόμα και για νυχτερινό κρυφτό από την Παρασκευή και ειδικά από την Κυριακή των Βαΐων.

Θα “επιστρατευτούν” κιάλια νυχτερινής όρασης σε κρίσιμα σημεία διέλευσης προς τα δυο εθνικά οδικά δίκτυα άλλα και στις παρακαμπτήριες οδούς.

Σε συγκεκριμένα σημεία θα τοποθετηθούν και μπάρες νερού ως εμπόδια με ελεγχόμενη διέλευση για έλεγχο των δικαιολογητικών γιατί ο στόλος της ΕΛΑΣ δεν επαρκεί για να καλύψει όλα τα σημεία των εθνικών δικτύων άλλα και συμβατικό οχήματα της ασφάλειας.

Παράλληλα, θα αναπτυχθεί όλος ο στόλος των drones για να ενημερώνει τις επίγειες δυνάμεις για το τι συμβαίνει στο έδαφος. Τον ίδιο ρόλο θα έχουν και τα ελικόπτερα της ΕΛΑΣ, άλλα πιθανότατα και της πυροσβεστικής.

Το λιμενικό σώμα έχει πάρει ήδη εντολή και προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους σταθμούς. Οσον αφορά στα αεροδρόμια, τα λιμάνια, στους σταθμούς και τα ΚΤΕΛ της χώρας θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των κατοίκων στη μόνιμη κατοικία τους και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων όποτε κι αν αυτά τερματιστούν.

Πρόστιμα και αφαίρεση πινακίδων

Χθες, ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως το πρόστιμο για όσους αγνοούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας θα είναι διπλάσιο. Προκειμένου να αποτρέψει σε όσους σκέφτονται να ρισκάρουν και να φύγουν εν όψει του Πάσχα, το πρόστιμο από 150 ευρώ πάει στα 300 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η απόφαση περιλαμβάνει τα εξής μέτρα πρόστιμο 300 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες και επιστροφή του οχήματος στον τόπο αφετηρίας του.

Παράλληλα, ήδη έχει ενεργήσει προληπτικά ενόψει Πάσχα και η ΑΑΔΕ, η οποία μπλόκαρε τις αλλαγές μόνιμης κατοικίας ύστερα από το φαινόμενο μαζικών αλλαγών έδρας από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ