Σάββατο 28 Μαΐου 2022
x

ΜΠΙΝΗΣ: ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΟΙ ΛΕΣΧΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ

Ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας χαρακτήρισε ως υπεραρκετή τη λύση των εξωτερικών χώρων με υαλοπετάσματα και μουσαμάδες.

Ως μια παράνομη πατέντα κάποιων που έχουν στόχο να εκμεταλλευτούν την αγωνία των επιχειρηματιών για τα καταστήματά τους χαρακτήρισε τις Λέσχες Καπνιστών ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης.

Όπως είπε σήμερα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North ο κ. Μπίνης, οι λέσχες καπνιστών «δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για έναν υγιή επιχειρηματία, έναν σοβαρό άνθρωπο που ασχολείται με τον χώρο της εστίασης και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος»

Ερωτηθείς για το αν είναι παράνομες οι λέσχες, ο κ. Μπίνης ανέφερε πως: «Οι Λέσχες κάθε είδους είναι ουσιαστικά σωματεία του γενικού μέρους του αστικού κώδικα, δηλαδή ενώσεις προσώπων που έχουν ένα κοινό ενδιαφέρον. Όταν όμως καταστήματα  αποπειρώνται μέρους του χώρου να το εμφανίσουν ως λέσχη καπνιστών, αυτή δεν έχει κανένα από τα χαρακτηριστικά που απαιτεί ο νόμος. Σε ένα σωματείο-λέσχη πρέπει τα μέλη του να έχουν κοινό σκοπό, να υπάρχει μισθωτήριο, κοινός κουμπαράς για μικροέξοδα, απολογισμός, γενική συνέλευση, αρχαιρεσίες, κουπόνια συνδρομής αντί για αποδείξεις λιανικής... Τίποτα από όλα αυτά δεν υπάρχει.» κατέληξε ο κ.Μπίνης.

Κληθείς να σχολιάσει τον τρόπο με τον οποίο θα βρεθεί λύση στο ζήτημα  υπογράμμισε: «Αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο ολιστικά. Η λύση με τους ανοιχτούς εξωτερικούς  χώρους και από τις δυο πλευρές προστατευόμενες με υαλοπετάσματα ή από μουσαμάδες είναι υπέρ αρκετή.»

Για το αν θα επιδοτείται σε καταστηματάρχες η αγορά μανιταριών για θέρμανση σε εξωτερικούς χώρους, δήλωσε άγνοια και αναρμοδιότητα, ενώ σημείωσε πως τα αποτελέσματα της πρώτης σχετικής έρευνας, στο νομό Μαγνησίας, «δείχνουν πόσο ευχαριστημένοι είναι οι επιχειρηματίες της εστίασης και το πώς ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τον αντικαπνιστικό και απολαμβάνει περισσότερο την έξοδο του, ειδικά οι οικογένειες, γεγονός που έχει φέρει σε αρκετά καταστήματα αύξηση τζίρου και όχι μείωση.»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ