Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
x

ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ: ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ FIBA

Ο CEO της Euroleague έκανε λόγο για εξομάλυνση των σχέσεων με την Παγκόσμια Ομοσπονδία από την ημέρα που γενικός γραμματέας ανέλαβε ο Ανδρέας Ζαγκλής.

Για διάθεση από πλευράς Euroleague να συνεργαστεί με τη FIBA έκανε λόγο ο Τζόρντι Μπερτομέου μιλώντας στην ισπανική «AS».

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της κορυφαίας διοργάνωσης μπάσκετ στην Ευρώπη τόνισε πως «δεν είμαστε σε πόλεμο με τη FIBA, απλώς έχουμε διαφορετικά μοντέλα στο μυαλό μας», ενώ εξέφρασε και την άποψη: «Κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχει νόημα να έχουμε τέσσερις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

«Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη FIBA, απλώς έχουμε διαφορετικά μοντέλα στο μυαλό μας. Είναι αλήθεια ότι πριν από 4-5 χρόνια η FIBA προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο της Euroleague, αλλά τώρα πρέπει να βρούμε τρόπο να βελτιώσουμε την κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπερτομέου.

Ο CEO της Euroleague έκανε λόγο επίσης για εξομάλυνση των σχέσεων με τη FIBA από την ημέρα που γενικός γραμματέας ανέλαβε ο Ανδρέας Ζαγκλής:

«Η FIBA έχει αλλάξει διοίκηση μετά τον θάνατο του Πάτρικ Μπάουμαν και υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία. Έχουμε την ευκαιρία να λύσουμε προβλήματα που πριν δεν γινόταν να λυθούν, αφού κανείς δεν είχε κάνει κίνηση, συμπεριλαμβανομένης της Euroleague. Κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχει νόημα να έχουμε τέσσερις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε μαζί τους».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ