Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020
x

ΜΠΑΡΑΖ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε στον Κύπριο πρόεδρο κατά τη συνάντησή τους την στήριξη της Ελλάδας στις διακοινοτικές συνομιλίες

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακης Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, είχε στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Στη διάρκεια της 45λεπτης συνάντησης ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε στον κ. Αναστασιάδη την στήριξη της Ελλάδας στις διακοινοτικές συνομιλίες και την σταθερή ελληνική θέση υπέρ μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, στην βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης, θα συζητηθούν το θέμα του ελληνικού χρέους, καθώς και το Κυπριακό.

Κατά τις ίδιες πηγές η Αθήνα θεωρεί ότι η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται, και εκτιμά ότι μαζί με την δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να υπάρξει και συμφωνία για την διευθέτηση του χρέους με συγκεκριμένα βήματα, σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ τα δεδομένα της οικονομίας, καθώς και τις προοπτικές της έως το τέλος του έτους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ