Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΜΠΑΡΑΖ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, για υγιεινή και ασφάλεια.

«Πακέτο» προστίμων σε επιχειρήσεις τροφίμων ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο της άσκησης των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, επικυρώθηκαν πρόστιμα σε τέσσερις επιχειρήσεις τροφίμων συνολικού λυψους 40.150 ευρώ, ενώ απορρίφθηκαν δέκα περιπτώσεις ενστάσεων για πρόστιμα τα οποία θα επιβληθούν κανονικά και το συνολικό τους ύψος φτάνει τα 21.124,50 ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα και οι ενστάσεις αφορούν επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, εγκαταστάσεις παραγωγής και εμπορίας τροφίμων : κρέατος, παρασκευασμάτων κρέατος, γάλακτος, ζαχαροπλαστικής και καφέ, επιχειρήσεις παραγωγής πάγου και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου για:   

Παραγωγή, διακίνηση και διάθεση μη ασφαλών τροφίμων.
Παρακώληση και παρεμπόδιση ελέγχου.
Αποκλίσεις ως προς την εφαρμογή HACCP.
Μη συμμόρφωση ως προς τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής.
Παραπλανητική επισήμανση, παρουσίαση και διαφήμιση τροφίμων.
Μη συμμόρφωση για ισχυρισμούς διατροφής.
Μη εφαρμογή συστήματος ιχνηλασιμότητας.
Μη συμμόρφωση με μέτρα δέσμευσης ή κατάσχεσης τροφίμων.
Λειτουργία εγκαταστάσεων χωρίς άδεια / αναγγελία έναρξης.
 
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα  συμφέροντα των καταναλωτών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ