Παρασκευή 3 Απριλίου 2020
x

ΜΠΑΡΑΖ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

Τα έργα είναι ενταγμένα στο “Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρική Μακεδονία 2014-2020”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ.

Δημοπρατούνται στις 9 Μαρτίου τα έργα Ενεργειακής Αναβάθμισης τεσσάρων σχολικών μονάδων του δήμου Νέας Προποντίδας.

Συγκεκριμένα, αφορούν:

1. Στην «Ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου και του ΓΕΛ. Ν. Μουδανιών», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

2. Στην «Ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Ν. Καλλικράτειας», προϋπολογισμού 650.000,00 ευρώ.

3. Στην «Ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου & Λυκειακών Τάξεων Σημάντρων», προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ.
    
Τα έργα είναι ενταγμένα  στο “Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρική Μακεδονία 2014-2020”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), και προβλέπουν: τοποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης, αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση πλάκας οροφής κάτω από μη θερμαινόμενη ξύλινη στέγη, θερμομόνωση δώματος και τοποθέτηση νέου συστήματος θέρμανσης - ψύξης.
    
Πρόκειται για κτίρια που έχουν κατασκευαστεί, πριν τον κανονισμό θερμομόνωσης και δε φέρουν μόνωση τόσο στις κατακόρυφες όσο και στις οριζόντιες επιφάνειές τους (εξωτερικές τοιχοποιίες, στέγη, δάπεδο σε επαφή με το φυσικό έδαφος, δάπεδο πάνω  από μη θερμαινόμενους χώρους, τοιχοποιίες προς μη θερμαινόμενους χώρους).

«Η βελτίωση των σχολικών κτιρίων είναι προτεραιότητά μας. Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν αισθητικά αλλά κυρίως λειτουργικά τα συγκεκριμένα διδακτήρια. Βρίσκονται πλέον στο τελευταίο στάδιο και σύντομα θα αρχίσει η υλοποίησή τους» ανέφερε ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ