Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020
x

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ

Ο νομικός του Δικεφάλου απαρίθμησε τα πέντε σημεία που, σύμφωνα με τον ίδιο, αθωώνουν τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη στην υπόθεση πολυιδιοκτησίας

Για το ενδεχόμενο ένστασης του Ολυμπιακού πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στην 1η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, μίλησε ο νομικός του Δικεφάλου, Τάκης Μπαλτάκος, στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθλητικό Metropolis 95,5.

Ο κ. Μπαλτάκος υποστήριξε ότι τέτοιο σενάριο δεν προβλέπεται, ενώ απαρίθμησε τα πέντε σημεία που, σύμφωνα με τον ίδιο, αθωώνουν τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη στην υπόθεση πολυιδιοκτησίας, καθώς δεν προκύπτει σύνδεση των δύο ομάδων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εκδίκαση του CAS για το ζήτημα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για πιθανή ένσταση του Ολυμπιακού πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ:

«Δεν στέκεται, δεν υπάρχει τέτοια ένσταση στον κανονισμό του ΚΑΠ. Δεν προβλέπεται τέτοια ένσταση. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Ολυμπιακός. Αν θέλει μπορεί να το κάνει μόνο για να πυροδοτήσει το κλίμα. Πολλές φορές κατατίθενται ενστάσεις, αλλά απορρίπτονται».

Για την υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας:

«Το σημαντικό δεν είναι μόνο ότι η ένσταση δεν προβλέπεται αλλά και ότι δεν υπάρχει πολυϊδιοκτησία. Τα πέντε σημεία με τα οποία η ΕΕΑ κατηγόρησε την Ξάνθη, αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν. Είναι πέντε τα σημεία και έχουν εξαλειφθεί.Το πρώτο σημείο ήταν ότι οι μέτοχοι της Ξάνθης Πανόπουλος και Συγγελίδης ήταν μέλη του διοικητικού συμβούλιο της Vialand. Δεν είναι και μάλιστα από τον Γενάρη. Το δεύτερο σημείο ήταν ότι ο Πιαλόγλου και ο Χαλαβάζης ήταν στ δ.σ. της Vialand που εδώ και μήνες δεν είναι. Το τρίτο σημείο είναι ότι στο σάιτ της ΠΑΕ Ξάνθη υπήρχε αναφορά ότι το ξενοδοχείο ανήκει στην Ξάνθη. Οι άνθρωποι δεν είχαν επικαιροποιήσει το σάιτ, τώρα το επικαιροποίησαν. Στο σάιτ της Ξάνθης δεν υπάρχει ξενοδοχείο. Το τέταρτο σημείο είναι ότι κάτι γηπεδάκια της Vialand επηρεάζουν την Ξάνθη. Διαβάζουμε ότι η Ξάνθη θα μεταφέρει τις ακαδημίες σε άλλο γήπεδο. Το τελευταίο σημείο είναι ότι τα γραφεία της ΠΑΕ Ξάνθη είαι στο ξενοδοχείο. Διαβάζουμε ότι έχει φύγει η Ξάνθη από εκεί. Τα είχαμε πει και στα δικαστήρια αυτά. Για ποια κυριαρχική επιρροή μιλάμε; Ουσιαστικά δεν υπάρχει κάτι που να συνδέει την Ξάνθη με τον ΠΑΟΚ».

Για την εκδίκαση του CΑS:

«Το CAS εξετάζει τα πάντα από την αρχή, μπαίνει στην ουσία. Η κατηγορία ήταν αποφασιστική επιρροή ότι ο Καλπαζίδης μέσω της Vialand ήλεγχε την Ξάνθη. Θα παίξουν ρόλο στο CAS, εννοείται. Πώς γίνεται να ελέγχει την Ξάνθη, όταν απλά έχει γήπεδα και γραφεία.  Η απόφαση από το CAS λογικά θα βγει πριν από τις 19 Ιουλίου».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ