Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020
x

ΜΠΑΙΝΤΕΝ: Ο ΟΜΠΑΜΑ ΘΑ ΘΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σας υπόσχομαι ότι θα εγείρει κάθε σχετικό θέμα, τόνισε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος στο πλαίσιο του ετήσιου δείπνου του OXI Foundation.

Και το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα συζητήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στα μέσα Νοεμβρίου, όπως προκύπτει από δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, τις οποίες μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση μετά το τέλος εκδήλωσης στο ετήσιο δείπνο του OXI Foundation αν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο κ. Ομπάμα θα εγείρει το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, ο κ. Μπάιντεν είπε για τον Πρόεδρο ότι «σας υπόσχομαι ότι θα εγείρει κάθε σχετικό θέμα». 

Ο κ. Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μίλησε με θερμά λόγια για την ελληνοαμερικανική κοινότητα, εξήρε τον ηρωισμό των Ελλήνων στο Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και του πρώην γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη.

«Δεν βρήκα ποτέ στις προσωπικές μου σχέσεις άλλη ομάδα ανθρώπων περισσότερο πιστούς και θαρραλέους από τους Έλληνες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος ξέσπασε σε λυγμούς όταν ανακοινώθηκε η βράβευση του γιου του, ο οποίος πέθανε πριν ενάμιση χρόνο από καρκίνο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ