Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021
x

ΜΟΥΣΙΚΟ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Πρόκειται για το Μουσικό-ιστορικό αφιέρωμα με τίτλο «Εις Μνήμην...» που αναφέρεται στα 100 χρονών μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Το Μουσικό Εργαστήρι του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης "Ακρίτες του Πόντου"  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Έτους Γενοκτονίας, θα πραγματοποιήσει κυκλική αφιερωματική συναυλία μπροστά στο Ιστορικό Αντιτορπιλικό "ΒΕΛΟΣ", που φιλοξενεί αυτές τις μέρες η πόλη της Θεσσαλονίκης. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 στις 17:00 έμπροσθεν του πλοίου, στην παραλία Θεσσαλονίκης πλησίον του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το Μουσικό-ιστορικό αφιέρωμα με τίτλο «Εις Μνήμην...» που αναφέρεται στα 100 χρονών μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και τιμά με αυτόν τον τρόπο το Πολεμικό Ναυτικό που βοήθησε τα μέγιστά για την διάσωση των προσφύγων καθώς και τη μεγάλη προσωπικότητα της οικογένειας του πολεμικού μας ναυτικού, το Ναύαρχο Κακουλίδη Γεώργιο, με καταγωγή από την Κερασούντα του Πόντου. Το μουσικό σχήμα της συναυλίας αποτελείται από 10 μουσικούς καθώς και από 13 μαθητές του εργαστηρίου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γεώργιου Πουλαντσακλή.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ