Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
x

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022: Ο ΦΙΛΙΠ ΛΑΜ ΜΠΟΪΚΟΤΑΡΕΙ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΛΟΓΩ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Ο πρώην αμυντικός της Εθνικής Γερμανίας αποκάλυψε ότι δεν θα ταξιδέψει επικαλούμενος την έλλειψη σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη χώρα.

Ο Φίλιπ Λαμ θα μποϊκοτάρει το Μουντιάλ του Κατάρ. Ο πρώην αμυντικός της Εθνικής Γερμανίας σε συνέντευξή του στο Kicker αποκάλυψε ότι δεν θα ταξιδέψει στη διοργάνωση επικαλούμενος την έλλειψη σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη χώρα.

«Δεν είμαι μέλος της αποστολής και δεν θέλω να πάω εκεί. Προτιμώ να παρακολουθώ το τουρνουά από το σπίτι. Τα ανθρώπινα δικαιώματα θα πρέπει να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στην ανάθεση ενός τουρνουά», είπε ο Φίλιπ Λαμ.

Ο πρώην αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου είναι πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Euro 2024 που θα γίνει στη Γερμανία. Όπως υποστήριξε, θα μπορούσε να κάνει το ταξίδι αν ήταν απαραίτητο στο πλαίσιο των καθηκόντων του. «Αν έπρεπε να κάνω το ταξίδι υποχρεωτικά ως επικεφαλής του Euro 2024, θα ήταν διαφορετικά», υπογράμμισε.

Ο Φίλιπ Λαμ θεωρείται από τους καλύτερους ακραίους μπακ της εποχής του. Κρέμασε τα παπούτσια του το 2017 δίχως να δεχθεί κόκκινη κάρτα.

Με την Εθνική Γερμανίας πραγματοποίησε 113 συμμετοχές. Ήταν αρχηγός της ομάδας που κατέκτησε το Μουντιάλ το 2014 στη Βραζιλία.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ