Παρασκευή 16 Απριλίου 2021
x

ΜΟΥΔΑΝΙΑ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ «ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ» ΜΕΤΑ ΑΠΟ 9 ΧΡΟΝΙΑ

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Αμμόχωστο με προορισμό τη Βουλγαρίας και κατασχέθηκε, καθώς βρέθηκε έμφορτο με λαθραία τσιγάτα.

Το πράσινο φως για τις εργασίες ανάρτησης, διάλυσης (τεμαχισμού σε όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια) και απομάκρυνσης του Φ/Γ «Ελίζαμπεθ», που παρέμενε δεμένο στο λιμάνι των Νέων Μουδανιών από το 2011 έδωσε το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης (αρ. πρωτ. 2131.20-6/9056/2020).

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Αμμόχωστο με προορισμό τη Βάρνα της Βουλγαρίας και κατασχέθηκε μετά από έλεγχο του Λιμενικού Σώματος μεταξύ της θαλάσσιας περιοχής «Αγιόκαμπου» Πηλίου και Κασσάνδρας, καθώς βρέθηκε έμφορτο με λαθραία τσιγάρα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε για περαιτέρω έλεγχο συνοδεία του Λιμενικού Σώματος στα Ν. Μουδανιά, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα.Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Νέας Προποντίδας σημειώνει πως «ενώ η κυριότητα του, ως προϊόν κατάσχεσης, ανήκει στο ελληνικό δημόσιο όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε καμία κίνηση απομάκρυνσής του». «Αντίθετα», προσθέτει, «ο δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο με την εκάστοτε διοίκησή του προέβησαν σε πλήθος ενεργειών, εγγράφων και νομικών κινήσεων -εξωδίκων προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ αντιμετώπισαν όλα αυτά τα χρόνια κάθε κίνδυνο που προέκυπτε από την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ