Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΜΟΣΙΑΛΟΣ: ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΑΝ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Σε σχέση με την εστίαση, ο Ηλίας Μόσιαλος προειδοποίησε ότι αν γίνουν πρόωρες κινήσεις μπορεί να υπάρξει αύξηση κρουσμάτων.

Μέσα στον Ιούνιο θα ξέρουμε για την ασφάλεια των πρώτων εμβολίων και μέσα στον Ιούλιο θα έχουμε ασφαλείς ενδείξεις αν λειτουργούν, εκτίμησε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό Ηλίας Μόσιαλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μόσιαλος επισήμανε ότι αν πετύχουν τα πρώτα πέντε που είναι σε εξέλιξη θα έχουμε το εμβόλιο μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλιώς θα περιμένουμε το νέο κύμα εμβολίων στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Ο Ηλίας Μόσιαλος απάντησε και στο ερώτημα γιατί η αφρικανική ήπειρος δεν αντιμετωπίζει μεγάλη θνητότητα και πολλά κρούσματα κορωνοϊού. Όπως είπε «θα περίμενε κάνεις πολύ μεγαλύτερη επίδραση της ασθένειας στις αφρικανικές χώρες» όμως εκεί υπάρχει υστέρηση μερικών εβδομάδων, εξήγησε, αλλά αν συνεχιστεί ίσως πάρουμε κάποια μηνύματα, ενώ οι περισσότερες αφρικανικές χώρες «δεν έχουν μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων με νοσηρότητα όπως στην Ευρώπη».

Επίσης θα δούμε «μήπως υπάρχει διασταυρούμενη ανοσοπροστασία στην Αφρική γιατί είναι πολύ πιο εκτεθειμένοι σε άλλους τύπους κορωνοϊών στην ήπειρο γι' αυτό προστατεύονται περισσότερο «μήπως αυτό μπορεί να υπάρχει και σε κάποιες άλλες χώρες της Ευρώπης;» διερωτήθηκε.

Σε σχέση με την εστίαση, ο κ. Μόσιαλος προειδοποίησε ότι αν γίνουν πρόωρες κινήσεις μπορεί να υπάρξει αύξηση κρουσμάτων και να πάμε ακόμα πιο πίσω τις ημερομηνίες ανοίγματος των καταστημάτων. «Έχει νόημα να περιμένουμε λίγο παραπάνω. Μήπως και η νόσος γίνει εποχική; Αν δεν διασφαλίσουμε απολυτή ασφάλεια σκεφτείτε πώς θα αντιδράσει και ο πελάτης».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ