Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020
x

ΜΟΡΙΑ: ΠΕΝΤΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ-ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΟΙ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι κρατούνται πέντε άτομα για τον εμπρησμό της Μόριας ενώ αναζητείται ένας ακόμη.

Τη σύλληψη πέντε ατόμων για τις φωτιές που κατέστρεψαν το ΚΥΤ της Μόριας ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός, επιβεβαιώνοντας για πρώτη φορά ότι η πυρκαγιά ήταν εμπρησμός, αποκάλυψε πως η ΕΛ.ΑΣ. έχει συλλάβει πέντε άτομα ενώ αναζητείται ακόμη ένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το kathimerini.gr και οι πέντε συλληφθέντες είναι Αφγανοί, ενώ δύο εξ αυτών είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο ανηλίκων είχε μεταφερθεί την επομένη του εμπρησμού σε δομή στην Πιερία, όπου και εντοπίστηκε.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη τους από υλικό που είχε καταγραφεί σε βίντεο, αλλά και μαρτυρικές καταθέσεις.

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Είναι πέντε νεαρά άτομα αλλοδαποί. Αναζητείται άλλος ένας. Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις», τόνισε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης με σχετική ανάρτηση στο Twitter πρόσθεσε πως: «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται, η προσωρινή δομη είναι ετοιμη, τα τεστ για covid19 γίνονται. Και η ασφάλεια ολων διασφαλίζεται».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ