Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στη χώρα

Μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού θα εισέρχονται στη χώρα οι ταξιδιώτες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία μέσω αεροπορικών συνδέσεων από την Τρίτη 28 Ιουλίου έως και τις 4 Αυγούστου, σύμφωνα με απόφαση της ΓΓΠΠ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπογραμμίζεται: «Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους.

Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ