Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020
x

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας επιβάλλεται να λειτουργήσει με διάθεση συνεννόησης, τονίζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

«Το πολιτικό προσωπικό της χώρας επιβάλλεται να λειτουργήσει με διάθεση συνεννόησης, ρεαλισμό, σύνεση και κυρίως με οργανωμένο σχέδιο» δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου με αφορμή τη διενέργεια εκλογών.

Όπως ανέφερε στη δήλωσή του: «για τρίτη φορά μέσα στο 2015 οι Έλληνες καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες. Παρατηρώντας κανείς τα οικονομικά στοιχεία των περιόδων κοντά σε αυτές τις ψηφοφορίες, παρατηρεί ότι ουσιαστικά αποτέλεσαν ένα πισωγύρισμα για την οικονομία της χώρας. Τα κρατικά έσοδα σημείωσαν υστέρηση καθώς η πλειοψηφία των πολιτών ανέβαλε την εκπλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων, ενώ και οι εμπορικές συναλλαγές μειώθηκαν αισθητά, με αποκορύφωμα την πρόσφατη επιβολή των capital controls και τις συνέπειές τους για επιχειρήσεις και εργαζόμενους».

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, συνεχίζει ο ίδιος, έχει τονίσει ξανά στο παρελθόν ότι τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας δεν λύνονται μέσω των εκλογικών αναμετρήσεων.

Τέλος, ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημειώνει ότι: «μόνη λύση για να σταματήσει η ύφεση και να μπει η Ελλάδα σε ανοδική τροχιά, είναι η εθνική συνεννόηση που οφείλουν πρώτα τα κόμματα να εφαρμόσουν... Πρέπει όλες οι δυνάμεις που στηρίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας να συνεργαστούν αρμονικά, με μόνο στόχο την έξοδο από την κρίση. Να σταματήσουν τα ψεύτικα διλήμματα "ευρώ ή δραχμή" και όλες οι πολιτικές δυνάμεις με πνεύμα ομοψυχίας, να εφαρμόσουν συγκεκριμένες πολιτικές που θα ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, την πρόοδο, την απασχόληση, την ανάπτυξη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ