Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΒΕΤΟ ΣΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΛΙΒΥΗ ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η χώρα θα ασκήσει βέτο σε πολιτική λύση στη Λιβύη αν δεν ανακληθεί το μνημόνιο συνεργασίας με την Τουρκία.

«Κακώς δεν προσεκλήθη η Ελλάδα στη Σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον Alpha, προειδοποιώντας ότι η χώρα δεν θα συναινέσει σε πολιτική λύση στη Λιβύη αν δεν ανακληθεί η συμφωνία με την Τουρκία.

«Σε κάθε περίπτωση η χώρα θα ασκήσει βέτο και στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και στη Σύνοδο Κορυφής» τόνισε, γνωστοποιώντας ότι έχει αποστείλει επιστολές στην ΕΕ και έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία θα έχει εκ νέου επικοινωνία αύριο.

«Οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία παραμένουν ανοικτοί»

«Θα πράξω ότι χρειάζεται» είπε ο πρωθυπουργός εάν η Τουρκία στείλει ερευνητικό σκάφος και πρόσθεσε πως προηγουμένως θα πράξει ότι χρειάζεται για να μην φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Υπογράμμισε πως κατέστησε απόλυτα σαφές  στον πρόεδρο Τραμπ τις κόκκινες γραμμές της χώρας. Είπε πάντως ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία παραμένουν ανοικτοί, ενώ υπογράμμισε ότι εάν δεν υπάρξει λύση με την Τουρκία τότε θα παραπεμφθεί στη Χάγη μόνο το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και κανένα άλλο ανύπαρκτο θέμα.  
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ