Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ LOCKDOWN

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή ζήτησε συστράτευση και συμπόρευση των πολιτών σε αυτή τη μάχη

Στην κατάσταση με το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να αποφύγει το οριζόντιο lockdown. Όπως τόνισε, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους αναφορικά με τους επιχειρηματίες που αδιαφορούν για τα μέτρα.

«Ο βασικός μας σκοπός είναι να αποφύγουμε ένα οριζόντιο lockdown. Για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να τηρήσουμε τις υποδείξεις των ειδικών. Προχωρήσαμε σε απαγόρευση κυκλοφορίας και υποχρεωτική χρήση μάσκας. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα εξαντλήσουν την αυστηρότητα τους για τους ασυνείδητους επιχειρηματίες που συνεχίζουν να προσφέρουν μια επικίνδυνη διασκέδαση έξω από τα πλαίσια που συστήνουν οι ειδικοί», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Απαιτείτε συλλογική συστράτευση. Εχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας. Στο βάθος του τούνελ αχνοφαίνεται η ελπίδα που δεν είναι άλλη από ένα εμβόλιο. Έχουμε σχέδιο για τον ταχύτατο εμβολιασμό ξεκινώντας από τις ευπαθείς ομάδες. Είναι πολύ σημαντικό όσοι πρέπει και όσοι θέλουν να εμβολιαστούν κατά της γρίπης να το κάνουν. Δεν πρέπει να συμπέσει μία έξαρση της γρίπης με τον κορωνοϊό. Προσθέσαμε με μεγάλη ταχύτητα κλίνες στο ΕΣΥ», συμπλήρωσε.

Για την κριτική για την πανδημία σημείωσε ότι «η Ελλάδα μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες οι καλύτερες ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Ελλάδα είναι μαζί με τις καλύτερες χώρες ως προς τον αριθμό τεστ».

«Ο δείκτης θετικότητας είναι το ποσοστό θετικών στα τέστ που κάνουμε. Η Ελλάδα είναι «πράσινη» μαζί με Γερμανία και Σκανδιναβικές χώρες. Χάρτης Θνησιμότητας: η Ελλάδα η καλύτερη χώρα από όλες που μετριούνται. Αυτά λοιπόν είναι τα δεδομένα για να σταματήσει επιτέλους η καραμέλα και η άδικη κριτική στο ΕΣΥ και την πολιτική προστασία και τους εθελοντές που στηρίζουν. Στα παιδία της ιχνηλάτισης που κάνουν δύσκολη δουλειά. Σε όλη την επιτροπή λοιμωξιολόγων και στον Σωτήρη Τσιόδρα. Ολους αυτούς μέμφεστε κα Γεννηματά όταν λέτε ότι εμείς ευθυνόμαστε για το δεύτερο κύμα», τόνισε.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «είμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που μας οδηγεί να αναθεωρούμε αποφάσεις. Ευτυχώς σήμερα έχουμε την δυνατότξητα να ασκούμε εφαρμοσμένη πολιτική που μας επιτρέπει να παίρνουμε τοπικά στοχευμένα μέτρα. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του ζήτησε συστράτευση και συμπόρευση των πολιτών σε αυτή τη μάχη. «Ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της κοινωνικής αλληλεγγύης», τόνισε.

 

 

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ