Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 200 ΕΥΡΩ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΚΑΤ. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως μιλάμε συνολικά για πάνω από 2 εκατομμύρια δικαιούχους - Συνεχίζονται οι μέριμνες για αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς.

Τη Μεγάλη Τετάρτη θα λάβουν χαμηλοσυνταξιούχοι, ανασφάλιστοι, υπερήλικες και ΑμεΑ το επίδομα των 200 ευρώ, όπως συνόψισε μέσω αναρτήσεων του στο twitter o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως μιλάμε συνολικά για πάνω από δύο εκατομμύρια δικαιούχους, αν προσθέσει κανείς και τα αυξημένα επιδόματα παιδιών και πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση συνεχίζονται οι μέριμνες για αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, έκανε λόγο για ελληνικό σχέδιο για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στις τιμές του ρεύματος, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για κοινή ευρωπαϊκή λύση, δεσμεύτηκε να εκπονήσει ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

«Για να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή κρίση έχουμε διαθέσει €4 δισεκατομμύρια" ανέφερε επιπροσθέτως τονίζοντας πως "ψηφίσαμε συμπληρωματικό προϋπολογισμό, προσθέτοντας στη φαρέτρα μας ακόμα €2 δισεκατομμύρια. Ενώ αυτήν την εβδομάδα αρχίζει και το ενισχυμένο 3μηνο πρόγραμμα που είχαμε ανακοινώσει πριν από ένα μήνα».

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε μεγαλύτερες εκπτώσεις σε λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου ενώ ανέφερε πως η καθημερινή χρήση της βενζίνης και του πετρελαίου θα επιδοτείται από το κράτος και περισσότερο στα νησιά, γιατί εκεί το κόστος είναι μεγαλύτερο.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ