Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΘΑ ΚΑΝΩ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει, αλλά τα προβλήματα που έφερε με τη Συμφωνία των Πρεσπών μένουν όρθια, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η ιστορία των μακεδονικών επιχειρήσεων και προϊόντων ούτε διαγράφεται ούτε συγγράφεται από την αρχή, τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων- ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ανοίγοντας τη σύσκεψη με πάνω από 70 εκπροσώπους βορειοελλαδικών φορέων και επιχειρήσεων, παρουσία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων είπε ότι «κουβαλάτε στις πλάτες σας βαριά ονόματα, είστε συνεχιστές των παππούδων και πατεράδων σας, οι οποίοι δεν είχαν διανοηθεί ότι θα έπρεπε να αποδείξουν γιατί είναι Μακεδόνες».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε πως ο ΣΕΒΕ θα είναι παρών στις μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού, όπου ζήτησε την παρουσία του «επόμενου πρωθυπουργού» Κ.Μητσοτάκη, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει μία μεγάλη συμμαχία των παραγωγικών τάξεων της μακεδονικής οικονομίας.Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει, αλλά τα προβλήματα που έφερε με τη Συμφωνία των Πρεσπών μένουν όρθια

Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διασφαλίσω ότι τα μακεδονικά προϊόντα θα έχουν την προστασία που πρέπει και που απολάμβαναν για δεκαετίες, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Όλοι οι Έλληνες διαπιστώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει, αλλά τα προβλήματα που έφερε με τη Συμφωνία των Πρεσπών μένουν όρθια. Είχα θέσει στον πρωθυπουργό ότι δεν υπάρχει ένα αποτελεσματικό πλαίσιο προστασίας για τα μακεδονικά προϊόντα και με είχε χλευάσει. Δυστυχώς τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα είναι μπροστά μας. Πρόκειται για ένα ζήτημα που καίει και σας διαβεβαιώνω πως θα μπω πρώτος σε αυτόν τον αγώνα», υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «πρέπει όλοι να χαράξουμε μία συνεκτική στρατηγική για να αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, παρότι η ζημιά έχει ήδη γίνει».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ