Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΡΩΣΣΙΔΗ:ΙΣΧΥΡΗ ΦΩΝΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ο πρωθυπουργός αναφέρει σε δήλωσή του πως η κληρονομιά του Ευγένιου Ρωσσίδη μένει φωτεινό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.

Τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του εκλιπόντος Ευγένιου Ρωσσίδη εκφράζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως «η είδηση του θανάτου του γεμίζει θλίψη τον Ελληνισμό της Αμερικής, αλλά και όλους όσοι συνεχίζουμε στα βήματα της εθνικής προσπάθειας που και εκείνος χάραξε».

Πέθανε ο ιδρυτής του Αμεριανοελληνικού Ινστιτούτου, Ευγένιος Ρωσσίδης

«Ο Ευγένιος Ρωσσίδης υπήρξε ο πρώτος ομογενής μας που, με έγκριση της Γερουσίας, ανέλαβε θέση στην εκτελεστική εξουσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Και ένας από τους πρώτους που συνέλαβαν τη σημασία της πολιτικής οργάνωσης των Ελλήνων της Αμερικής, ιδρύοντας το “American Hellenic Institute”. Μια ισχυρή φωνή υπέρ του Δικαίου και των συμφερόντων του Ελληνισμού. Αλλά και μία διαχρονική γέφυρα συνεργασίας ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη πατρίδα του» αναφέρει ο πρωθυπουργός.

«Η κληρονομιά του μένει φωτεινό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές, καθώς εδράζεται σε ισχυρά θεμέλια και διαπνέεται από οικουμενικές αρχές: Την φιλοπατρία και τον σεβασμό στο Δίκαιο και τη Δημοκρατία. Για αυτό και το εθνικό του αποτύπωμα θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη όλων.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του» καταλήγει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ