Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ RAPID TEST

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία μεγάλη επιτυχία, «πρώτα και πάνω απ' όλα της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας.

Στην ανάπτυξη ελληνικού rapid test αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας την δράση «εμβληματική».

Διαβάστε - Γεγονός το πρώτο ελληνικό τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού

Στην παρέμβαση του κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα μιας δράσης η οποία χρηματοδοτήθηκε από δημόσιους πόρους μέσω της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και η οποία υποστήριξε Έλληνες επιστήμονες οι οποίοι πια μπόρεσαν και ανέπτυξαν ένα τεστ αντιγόνων, ένα rapid test εξαιρετικά υψηλής αποτελεσματικότητας. Ένα rapid test το οποίο προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα τα οποία ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο και το οποίο ελπίζουμε ότι θα μπορεί να αρχίσει να παράγεται

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία μεγάλη επιτυχία, «πρώτα και πάνω απ' όλα της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας, που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί και στα ζητήματα που άπτονται του τομέα της Υγείας να παράγει η ίδια τεχνογνωσία και να μην είναι εξαρτημένη από εισαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών από το εξωτερικό».

«Θα δουλέψουμε μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης γιατί υπάρχουν πολλά ζητήματα για να εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί γρήγορα να παραχθεί το τεστ αυτό, γιατί όχι και στην Ελλάδα, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο, στη συνέχεια, θα διατεθεί στην αγορά. Είναι όμως μία σημαντική επιτυχία, πρώτα και πάνω απ' όλα, των Ελλήνων επιστημόνων υπό την καθοδήγηση ενός πολύ άξιου και διεθνώς αναγνωρισμένου καθηγητή, του κ. Γοργούλη», πρόσθεσε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ