Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020
x

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ο γνωστός επιχειρηματίας προέτρεψε για κίνητρα στον τομέα των επενδύσεων και για απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Θετικά βήματα στη μεταρρύθμιση των οικονομικών της χώρας διαπίστωσε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος, ωστόσο επισήμανε και την ύπαρξη αγκυλώσεων που υπονομεύουν την προσπάθεια ανάπτυξης της βιομηχανίας και των επενδύσεων.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την ελληνική βιομηχανία και τις εξελίξεις στην ΕΕ, την οποία διοργάνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, υπογράμμισε ότι οι Έλληνες βιομήχανοι μπορούν και πρέπει να τεθούν στο επίκεντρο της παραγωγικής ανασυγκρότησης στη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο μίλησε για την ανάγκη συναίνεσης ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα, τις επιχειρήσεις και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ως απώτερο στόχο ανέδειξε τη μεταρρύθμιση για μια ενιαία βιομηχανική πολιτική. Προέτρεψε για κίνητρα στον τομέα των επενδύσεων και για απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, τονίζοντας ότι οι ελληνικοί θεσμοί στην πράξη παρεμποδίζουν την ανάπτυξη της βιομηχανίας και την υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων. Ειδική μνεία έκανε στο υψηλό ενεργειακό κόστος της βιομηχανικής παραγωγής.

Σε κάθε περίπτωση, αναγνώρισε και θετικά βήματα προς την κατεύθυνση την οποία περιέγραψε, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν, μέσα σε κλίμα εθνικής συνεννόησης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ