Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020
x

ΜΙΣΣΑΣ: ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ

Ο ομοσπονδιακός προπονητής υπογράμμισε πως περιμένει ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι ενώ στάθηκε στη σημασία του ελέγχου του ρυθμού

Στη σημασία της προσήλωσης που πρέπει να έχουν στην άμυνα οι Έλληνες διεθνείς κατά την αυριανή αναμέτρηση στο πλαίσιο της Α' φάσης του Eurobasket 2017 εναντίον της Γαλλίας (16:30) εστίασε με δηλώσεις του, ο Κώστας Μίσσας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής:

«Η Εθνική πρέπει να είναι έτοιμη κάθε μέρα, ανεξάρτητα από ήλιο ή βροχή. Περιμένουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που θα είναι καλύτερη από το πρώτο της παιχνίδι. Η ήττα της από τη Φινλανδία θα κάνει τη Γαλλία πολύ πιο συγκεντρωμένη. Την έχουμε δει σε πάρα πολλά ματς. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το κομμάτι της άμυνας, ειδικά στην περιφέρεια που είναι η μεγάλη τους δύναμη και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Έχουμε συγκεκριμένες κατευθύνσεις σε κάποιες διαφορετικές μορφές παιχνιδιού της Γαλλίας.

Στην επίθεση όπου μπορέσουμε , θα χτυπήσουμε στο τρανζίσιον και διαφορετικά θα χτυπήσουμε σε κάποιες αδυναμίες τους. Ο έλεγχος του ρυθμού είναι πολύ σημαντικός, γιατί είχαν στο προηγούμενο ματς σχεδόν το 50% των πόντων του από τον πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Θα πρέπει, λοιπόν, να μην τους το προσφέρεις αυτό, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επίθεση. Ο Μάντζαρης χτύπησε λίγο στην άκρη του δαχτύλου του, αλλά πιστεύω πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ